Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. septembra 2018, 22:50
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Eminem dissuje na novom albume Drakea, Migos, Tylera, celý mumble rap aj tetovania na tvári Lil Pumpa

HUDBA EMINEM
Uložiť Uložené

Po vlažnejšom projekte Revival sa Eminem pripomenul ďalším albumom, ktorý už fanúšikovia patrične ocenili.

V úplnom závere augusta sa Eminem rozhodol vydať bez akéhokoľvek avizovania svoj ďalší štúdiový album. Stalo sa tak len približne 8 mesiacov po tom, čo uzrel svetlo sveta jeho dlho očakávaný projekt Revival. Ten sa však dočkal v prvom rade veľkej kritiky od tých najskalnejších fanúšikov a vyvolal množstvo diskusií, no v konečnom dôsledku sme si to odôvodňovali aj vekom, resp. dĺžkou kariéry a postavením, do akého sa Slim Shady dostal. 

Stále najznámejší beloch v svetovom rape si očividne negatívne reakcie publika všimol a namiesto hádania sa na sociálnych sieťach sa zavrel do štúdia. Výsledkom je projekt Kamikaze s 13 skladbami, ktoré sú výrazne tvrdšie, charizmatickejšie a pre Eminema príznačné. 

Definuje ho v prvom rade veľa kritiky, ktorá sa týka nielen politického systému a samotného prezidenta, ale aj prestížnych ocenení Grammy a v prvom rade veľmi veľa súčasných raperov. Menovite sa ušlo napríklad Migos ako reprezentantom mumble rapu, Tylerovi, the Creatorovi, Lil Pumpovi a Lil Xanovi, Drakeovi a mnohým ďalším. Poďme ale pekne po poriadku. 

Hneď v intre s názvom The Ringer sa Eminem venuje aktuálne trendovým zámorským kolegom. Lil Pumpa a Lil Xana obviňuje z kopírovania Lil Waynea, keďže mal tetovania na tvári ako prvý. Ušlo sa aj Lil Yachtymu a Charlamagne Tha Godovi, ktorý označil projekt Revival za odpad. Druhý odkaz za kritiku si našiel vo veci Fall.

Odporúčané
10 zaujímavostí o Eminemovi, o ktorých si (možno) nevedel 10 zaujímavostí o Eminemovi, o ktorých si (možno) nevedel 17. októbra 2022, 9:30

Hneď v tretej skladbe Lucky You opäť zisťujeme, že veterán z Detroitu má problém so súčasným stavom amerického rapu, keďže jasne odmieta aj veľmi obľúbený mumble rap. Celé vysvetlenie prichádza pár trackov po tom, konkrétne na Not Alike, kde už menuje aj konkrétnych reprezentantov - Migos. Imituje refrén ich obrovského hitu Bad and Boujee, avšak s vymyslenými slovami, čím sa snaží dať najavo, že ich texty nedávajú význam. 

“Brain dead, eye drops/Pain meds, cyclops/They bed, iPod/Maybach, my bach/Trainwrecks, sidewalks/Pay less, high-tops/K-Fed, iHop/Playtex, ice spots”

Zaslúžene sa ušlo aj Machine Gun Kellymu, ktorý ešte v roku 2012 tweetoval o Eminemovej dcére s komentárom, že je "hot as fuck" a následne ho ešte zatratil v jednom z rádií. Odpoveď je viac než priamočiara, no Em nezabudol povedať aj meno a zároveň poukázať na to, že nie je nútený dissy schovávať. A reakcia od MGK? Nuž, veď posúďte sami.

Pokračujeme. A dostávame sa k dvom veľmi rešpektovaným menám, ktorých odpovede by boli nepochybne najzaujímavejšie. Na Kamikaze si svoj (už o niečo menej nápadný) odkaz nachádza aj Drake. S nim síce nemal Eminem nikdy žiadny konkrétny spor, no už skôr naznačoval, že sa nestotožňuje s ghostwritingom. Prvá veta ešte naznačuje, že by mohlo ísť o Chance the Rappera, no snáď všetky zahraničné zdroje našli za riadkami Champagne Papiho.  

"Put me on a track, I go cray on it like a color book/You got some views, but you're still below me/Mine are higher so when you compare our views you get overlooked/And I don't say a hook unless I wrote the hook."

Ďalším zo zoznamu dissovaných je Tyler, the Creator, ktorý aspoň veľmi dobre vie, za čo. Aj on sa obul do albumu Revival a konkrétne do spolupráce s Beyoncé na skladbe Walk on Water. Krátka recenzia na Twitteri v podaní Flower Boya znela Dear god this song is horrible sheesh how the fuck, čo snáď vôbec nemusíme prekladať.

Odporúčané
10 luxusných domov hudobných hviezd: Travis Scott má vilu v tvare jachty a Ed Sheeran vlastnú minidedinu 10 luxusných domov hudobných hviezd: Travis Scott má vilu v tvare jachty a Ed Sheeran vlastnú minidedinu 31. januára 2022, 14:30

Shadyho odkaz je aj v tomto prípade oveľa menej ofenzívny, ako by v skutočnosti mohol byť. V konečnom dôsledku dal aspoň Tylerovi pocítiť, že ho jeho názor zaujíma. 

“Tyler create nothing, I see why you called yourself a f**got, bitch/It’s not just ’cause you lack attention/It’s ’cause you worship D12’s balls, you’re sac-rilegious/If you’re gonna critique me, you better at least be as good or better”

Ďalšie odkazy sú venované napríklad Lord JamaroviJoe Buddenovi alebo DJovi Akademiksovi, ktorý sa podobne ako veľmi veľa ďalších vyjadril negatívne na adresu albumu Revival. Práve frustrácia z nespočetného množstva extrémne nelichotivých názorov bola podľa všetkého hnacím motorom ku vzniku Kamikaze.

V konečnom dôsledku to však bolo aspoň na niečo dobré a fanúšikovia sa dočkali presne takého albumu, aký sa na legendu Shadyho kapacity patrí. Ty nám daj do komentárov pokojne vedieť svoj názor, ideálne aj s argumentmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia