Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 17:57
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

August v kinách ovládnu najočakávanejšie filmy roka, desivý Slender Man či zábavné blockbustery

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Ponúkame pohľad na 9 najzaujímavejších snímok premierujúcich v auguste.

Leto je v plnom prúde, no blockbusterová sezóna nám už pomaly končí. V auguste sa premiéry dočká hneď niekoľko najočakávanejších filmov roka, pričom dva z nich sme už videli a vieme vám povedať, že sa na ne oplatí zájsť. Na čo sa teda oplatí v nasledujúcich dňoch a týždňoch zájsť do kina?

1. Rodinka úžasných 2 – 2. august 

Nie tak úžasné ako jednotka, ale stále vynikajúce. Najnovší animák od Pixaru to zase raz vyhral. Pravdpepodobne animák roka už má na konte vyše miliardy dolárov, veľmi pozitívne recenzie a taktiež ohlasy fanúšikov.

Naše dojmy si môžete prečítať  tu. Ak hľadáte inteligentný, vtipný a kvalitný animák ako pre deti, tak dospelých, s touto rodinkou chybu nespravíte.


2. Mission: Impossible – Fallout – 2. august

Najlepší akčný film roka a jeden z adeptov na titul film roka. Najnovšia nemožná misia sa Ethanovi Huntovi zase raz podarila na výbornú a nepochybne ide o najlepší diel celej série. Skvelí herci, výborné postavy, strhujúca akcia a samovražedné kaskadérsky kúsky Toma Cruisa. 

Fallout jednoducho musíte vidieť, či už ste fanúšikmi série alebo nie. Ethan Hunt sa nezmazateľne zapisuje do legiend nielen tohto žánru a my skladáme klobúk ako pred ním, tak pred režisérom Christopherom McQuarriem. Takéto filmy sa už dnes netočia. Poctivá dráma sa však vyplatila a vy budete v kinách mľaskať blahom. Našu recenziu nájdete tu.


3. Tmavá myseľ (Dark Minds) – 9. august

Autori trošku nestihli YA (Yound Adult) vlak, obzvlášť s prímesou Dystopy. V tomto sci-fi sa zmiešali prvky viacerých populárnych sérii vrátane Hunger Games. V snímke sa pozrieme na USA spustošené záhadnou epidémiou, ktorá vyhubila takmer všetky deti. 

Tie, ktoré prežili, získali nadľudské schopnosti. Musia sa ich naučiť ovládať a slúžiť vláde, inak ich čaká krutý osud. Tomuto sa, samozrejme, niekoľko tínedžerov vzoprie a pravdepodobne nad zlými korporáciami opäť vyhrá. Ak máte podobné snímky radi, návštevou kina zrejme chybu nespravíte. 


4. The Meg - 9. august

Konečne sa na vlastné oči presvedčíme, či je to také úžasné, ako tvrdia zahraniční kritici. Meg je zábavným letným blockbusterom s Jasonom Stathamom, ktorý si zaumieni, že uloví a zabije Megalodona, gigantického žraloka požierajúceho dovolenkárov. 

Snímka sa údajne nemá brať smrteľne vážne, dočkáme sa odľahčeného humoru, ale aj napínavých a akčných scén. My sa tak nejako tešíme, takže dúfame, že to vyjde. 


5. Equalizer 2 – 16. august

Pokračovania úspešného akčného krimi The Equalizer od Anoinea Fuquu sa dočkáme štyri roky po premiére jednotky. Opäť sa réžie chopil Fuqua a do hlavnej úlohy sa vrátil Denzel Washington.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Okrem neho sa môžeme tešiť na Billa Pullmana, Pedra Pascala, Melissu Leo a Jonathana Scarfea. O deji sme toho zatiaľ veľa nevedeli, ale trailer nižšie napovedá, že člen tajnej vojenskej jednotky McCall (Washington) sa vráti do akcie s plnou parádou.

Opäť sa pustí vykonávať spravodlivosť pre tých utláčaných. Ako ďaleko však bude schopný zájsť, keď pôjde o niekoho, koho miluje? Podľa trailerov veľmi ďaleko. 


6. BlacKkKlansman – 16. august

Ronovi Stallworthovi, afroamerickému policajnému dôstojníkovi, sa v roku 1978 naozaj podarilo infiltrovať obávaný Ku-Klux-Klan.

Prostredníctvom telefónu predstieral svoju identitu rasisticky zmýšľajúceho fanatika a miesto seba na osobné stretnutie poslal svojho belošského kolegu. Tomu sa postupom času podarilo stať dokonca hlavou miestnej skupiny KKK.

Hlavné duo belošského a černošského policajta zahrajú Adam Driver (Star Wars: The Last Jedi a The Force Awakens) a John David Washington (Ballers). Snímka už premiérovala v zahraničí a na festivaloch a my vám môžeme prezradiť toľko, že sa máme na čo tešiť. 

Lepšie raz vidieť... a tak si pozrite trailer.


7. Dôverný nepriateľ – 16. august

Dvojica mladých manželov sa presťahuje z hlavného mesta Bratislavy do Tatier, kde majú otestovať prototyp domu vybaveného umelou inteligenciou. Pravdepodobne už ale tušíte, že nápomocná technológia budúcnosti sa veľmi rýchlo obráti proti svojim majiteľom. Ide iba o chybu v testovacej verzii? Alebo riadi dom ktosi ďalší?

Pod réžiu a scenár sa podpísal Karel Janák (Cuky Luky). V hlavných úlohách manželov sa predstaví krásna herečka Gabriela Marcinková (Milenky a Kuchyňa) a český herec a spevák Vojtěch Dyk. Okrem tejto dvojice vo filme uvidíme hercov, ako Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu či Roman Luknár.


8. Slender Man – 23. august

Sledner Mana vytvoril v roku 2009 Eric Knudsen, keď do starých fotografií nafotoshopoval záhadnú postavu bez tváre. Mytológia okolo Slender Mana sa začala postupne rozvíjať v rôznych príbehoch, videohrách či amatérskych filmoch.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Slender Man sa objavuje v podobe nezvyčajne vysokého človeka bez tváre, ktorý prenasleduje a unáša deti. V roku 2014 sa bohužiaľ táto postava stala inšpiráciou pre hroznú udalosť, ktorá mohla skončiť tragédiou. 

Dve 12-ročné školáčky totiž verili, že Slender Man je skutočný a aby sa stali jeho "žiačkami", pokúsili sa zavraždiť svoju spolužiačku. Zasadili jej 19 bodných rán a podľa lekárov ju od smrti delili sekundy.

Tento prípad sa stal námetom pre dokumentárny film Beware the Slenderman. V celovečernej snímke si zahrajú Joey King, Annalise Basso, Javier Botet, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair či Kevin Chapman


9. Špión, ktorý ma dostal – 23. august

Špiónska komédia The Spy Who Dumped Me by mohla byť pomerne solídnou letnou oddychovkou. Podľa doterajších trailerov sa zdá, že by sme mali dostať príjemnú komédiu. Navyše, Mila Kunis a Kate McKinnon sú sympaťáčky a zdá sa, že medzi nimi funguje aj nejaká tá prirodzená chémia.

V snímke budeme svedkami toho, ako sa dve najlepšie kamarátky Audrey (Kunis) a Morgan (McKinnon) nechtiac zapletú do nebezpečného spiknutia. Audrey totiž zistí, že jej bývalý priateľ je v skutočnosti profesionálny špión, ktorému ide po krku horda zabijakov. Ako sa z toho dve kamošky dokážu vysekať?


10. Upgrade – 30. august

V deji sa prenesieme do blízkej budúcnosti, kde Grey Trace (Logan Marshall-Green) dostane možnosť pomstiť svoju zavraždenú manželku. Do jeho tela sa zavedie inteligentný počítačový čip, ktorý ho lusknutím prsta zmení na nezastaviteľný stroj na zabíjanie.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Snímku napísal a zrežíroval Leigh Whannell, častý spolupracovník Jamesa Wana (napísal a zahral si niekoľkých dieloch Saw či Insidious). Z ďalších hercov uvidíme Michaela M. Fostera, Betty Gabriel, Harrisona Gilbertsona či Benedicta Hardiea.

Upgrade si odbil premiéru v rámci SXSW festivalu a odniesol si ocenenie divákov. Kritické ohlasy sú zatiaľ pomerne pozitívne a mnohí Whannellovi predpovedajú, že so svojou novinkou môže v tohtoročnej letnej sezóne poriadne zahviezdiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia