Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2018, 10:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ako ukradnúť Apple výrobky za 23-tisíc eur v priebehu 30 sekúnd? Štyria maskovaní muži prepadli Apple Store expresne rýchlo

ZAUJÍMAVOSTI APPLE KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Muži si odniesli množstvo laptopov aj smartfónov.

Obchody spoločnosti Apple sa preslávili po celom svete. Priestranné prevádzky s produktmi položenými na stoloch, aby sa s nimi mohli zákazníci zoznámiť a pohrať, denne prilákajú milióny ľudí a občas aj zlodejov. Polícia v kalifornskom meste Fresno musí najnovšie riešiť koordinovanú krádež, ktorá sa odohrala v nákupnom centre. Do obchodu Apple vtrhli štyria mladí muži v kapucniach, ktorí nestrácali žiadny čas.

Okamžite pribehli ku jednotlivým stolom, pozatvárali laptopy a o necelých 30 sekúnd už odchádzali preč. Krádež bola taká rýchla, že nikto nestihol zareagovať, pričom na scéne sa objavil aj jeden potenciálny hrdina. Muž v bledom tričku sa najskôr pozeral na to, ako muži kradnú všetko od laptopov cez smartfóny a následne sa postavil uprostred východu, aby zlodejov zastavil či spomalil.

Už vopred nemal žiadnu šancu na úspech proti štyrom mladým mužom, ale napriek tomu chcel riskovať svoje zdravie. Policajti po zhliadnutí všetkých záznamov usúdili, že muži nemali žiadne zbrane, a preto nešlo o ozbrojenú lúpež, ale vinníkov ešte nenašli. Predpokladajú, že budú musieť nájsť hneď piatich vinníkov, pretože jeden mal na kumpánov čakať za volantom auta.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Na internete sa spustila debata o tom, či muž uprostred dverí urobil správne rozhodnutie, pretože napokon po odstrčení skončil na zemi. Obchody majú proti krádežiam uzatvorené poistenie, takže v podobných prípadoch je zrejme zbytočné ohroziť svoje zdravie.

Domov
Zdieľať
Diskusia