Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2018, 11:56
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto to dopadne, keď sa pracovný pick-up premení na ultra-luxusnú obývačku v štýle Maybachov

TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Dôkaz, že pick-up nemusí byť vyslovene pracovným autom.

Posledné roky jasne naznačujú, že pick-upom sa začína čoraz viac dariť aj v Európe, navyše, už dávno neplatí, že automobil tohto druhu má byť len pracovným nástrojom. Nielen preto sme sa za uplynulé obdobie dočkali viacerých úplne nových hráčov v danom segmente, o čom svedčí i príchod triedy X zo stajne Mercedes-Benz. Medzičasom sa do ponuky zaradila i vrcholná šesťvalcová verzia, ba čo viac, začína sa šepkať aj o vyhotovení AMG.

Pozoruhodný projekt však prináša aj úpravca Carlex Design. V rámci svojej divízie Pick-up Design totiž predstavuje ďalší zo svojich výtvorov, no a práve X-ko poslúžilo ako odrazový mostík pre firemných technikov. Tentokrát však nejde o akúsi extrémne off-roadovú úpravu pre expedičné zameranie. Výsledkom prestavby je exkluzívny pick-up, ktorý si prevzal viaceré prvky z modelov značky Mercedes-Maybach, a teda hrá na podstatne luxusnejšiu nôtu.

Takto to dopadne, keď sa pracovný pick-up premení na ultra-luxusnú obývačku v štýle Maybachov
Zdroj: www.motor1.com

Predná chrómová maska či špecifické disky hlásia svoj pôvod v modeli S 650 Cabrio, navyše, s okázalo navrhnutým exteriérom do veľkej miery korešponduje aj vnútrajšok. Carlex Design sa tak opäť statočne vyhral, o čom svedčia nielen masívne blatníky, početne zastúpený chróm alebo dekoračné drevo, ale hlavne mimoriadne luxusný interiér.

Plne kožené čalúnenie, všade prítomná Alcantara, dekóry z pravého dreva a v neposlednom rade športové sedadlá Recaro zabalené do obdobne honosného balenia. Použitie svetlých odtieňov luxusný punc len umocňuje a v konečnom dôsledku aj reflektuje cenové relácie. Carlex si tento výtvor cení na čiastku 105-tisíc €, samozrejme, v sume je zahrnutá už aj obstarávacia cena triedy X ako takej. Technické parametre ostávajú nezmenené, zákazník si pohonné ústrojenstvo vyberá podľa preferencií a ponuky.

Domov
Zdieľať
Diskusia