Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2018, 10:35
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Lego plní sny automobilových fanúšikov. Na trh uvádza vyše polmetrovú stavebnicu Bugatti

TECH BUGATTI LEGO
Uložiť Uložené

V súčasnosti tretí najväčší model zo série Lego Technik.

Z času na čas sa stane, že svetoznámy výrobca stavebnicových produktov spojí sily so známou automobilkou a na trh prinesie tematicky ladenú stavebnicu. Po značkách ako Mercedes-Benz či Porsche tentokrát dánska spoločnosť Lego Group uvádza na trh v spolupráci s Bugatti model Chiron. Opäť ide o stavebnicu z pokročilej série Technic, ktorá sa už v auguste začne predávať pod číselným označením 42083. 

Automobilová stavebnica pozostáva z 3599 dielov (o približne 1000 viac než v prípade nedávneho Porsche 911 GT3), pričom finálna podoba predstavuje podstatne realistickejšiu verziu známeho superšportu. Bugatti Chiron ste si totiž z kociek Lego mohli poskladať už dlhšie, doteraz však išlo len o malú stavebnicu pozostávajúcu zo 181 dielov. Chiron zo série Technic má mierku 1:18, na dĺžku meria slušných 56 centimetrov, zatiaľ co na šírku 25 a na výšku 14 centimetrov. Zástupcovia firmy hovoria o v súčasnosti treťom najväčšom modeli zo série Technik, dodávajú pritom, že každá stavebnica bude mať svoje unikátne sériové číslo, ktoré poslúži ako kľúč k odomknutiu zatiaľ neznámeho obsahu. Na záver dodajme, že táto stavebnica bude stáť 370 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia