Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2018, 13:33
Čas čítania 0:00
Sona O.

Odvážny ruský rušňovodič previezol vlak cez ohnivé peklo na Sibíri

ZAUJÍMAVOSTI POŽIAR RUSKO
Uložiť Uložené

Dym a plamene, pre ktoré takmer nebolo vidno vlakovú trať, neodradili Rusa pred odvážnym kúskom. Vlak cez ne bezpečne previezol.

Taký bežný deň v Rusku. Na Sibíri si to lesom ženie obrovský požiar, ktorý ničí lokalitu väčšiu ako Slovensko a niekde medzi obrovským oblakom dymu a šľahajúcimi plameňmi sa vynorí lokomotíva ťahajúca za sebou rad vagónov. Nie, nie je to žiadny obrnený vlak, čo si vypožičali z garáže Bruca Wayna, je to celkom obyčajné vozidlo.

Tento kúsok dokazuje, že v Rusku je naozaj možné všetko. Zatiaľ čo na Slovensko by Železničná spoločnosť zakázala vlakom premávať, v najväčšej krajine sveta sa jazdí aj v takýchto podmienkach. Tie sa, žiaľ, z roka na rok zhoršujú.

Požiare na Sibíri nie sú ničím výnimočným. Momentálne plamene zachvacujú až 61-tisíc kilometrov štvorcových celého štátu. Vracajú sa približne každý rok a pohlcujú stále väčšiu časť územia.

Vlak na videu premáva cez jednokoľajovú trať, ktorá bola vybudovaná ešte za čias Stalina. Nachádza sa v lokalite Amur s rozlohou väčšou ako Británia. Požiar sa v nej rozpína približne na 388 kilometroch štvorcových a je jednou z najviac zasiahnutých oblastí v Rusku. Oheň sa pomaly presúva do dedinky Belgo

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Lokálna obyvateľka Anna Drekachenko tvrdí, že žije v neustálom ohrození. "Úrady sú neschopné vysporiadať sa s požiarom," hovoria miestni. "Mali by použiť lietadlá alebo helikoptéry, aby to uhasili. Nič také sa však nedeje," sťažuje sa Anna.

Sibírske noviny opísali situáciu ako Armagedon

Požiare, ktoré sa na tomto území objavujú pravidelne, niekedy produkujú tak obrovský oblak dymu, že na západnom pobreží USA môžu Američania pozorovať neobvyklé západy slnka

Požiar je dokonca pozorovateľný z vesmíru.

Odvážny ruský rušňovodič previezol vlak cez ohnivé peklo na Sibíri
Zdroj: NASA
Domov
Zdieľať
Diskusia