Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2018, 22:29
Čas čítania 0:00
Marek R.

Robot Atlas sa opäť zlepšil, už dokáže behať aj skákať bez akejkoľvek pomoci

TECH BOSTON DYNAMICS
Uložiť Uložené

Projekt Atlas bol predstavený už v roku 2013 a odvtedy prešiel mnohými vylepšeniami.

Spoločnosť Boston Dynamics nie je vo vývoji robotov žiadnym nováčikom, keďže v tomto odvetví sa pohybujú už od roku 1992. V posledných rokoch vývoj strojov napreduje míľovými krokmi a nestíhame sa diviť, čo všetko už roboty dokážu. Projekt Atlas bol predstavený síce už v roku 2013, vtedy vedel napríklad behať po bežiacom páse, no musel byť istený pomocnými popruhmi. 

Ako však plynul čas, postupne sme videli progres tohto robota, naučil sa otvárať dvere, nosiť predmety a, samozrejme, aj teda chodiť. Aby toho nebolo málo, v novembri minulého roka sa spoločnosť pochválila, že Atlas už dokáže dokonca robiť parkour a napríklad aj salto vzad.

No a teraz tu máme máj 2018 a Atlas je opäť o niečo lepší. Najnovšie totiž dokáže už behať a skákať, a to bez akejkoľvek pomoci. Sledovať vývoj tohto robota je naozaj fascinujúce a už teraz sme zvedaví, s čím nás prekvapí nabudúce.

Domov
Zdieľať
Diskusia