Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2018, 15:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Obhadzovanie spermiami či párty v márnici. Týchto 11 nechutných a krvavých scén z Ash vs Evil Dead vás presvedčí o pozeraní tohto seriálu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Pre tieto scény si autori pripravili veľa krvi a silné žalúdky.

ČLÁNOK OBSAHUJE SPOILERY PRE SERIÁL ASH VS. EVIL DEAD

Geniálny Ash vs. Evil Dead od televízie STARZ pred týždňom ukončil svoje pôsobenie záverečnou desiatou epizódou tretej série. V roku 2015 sa Ashley „Ash“ J. Williams, ktorý prežil horor na chate pred tridsiatimi siedmimi rokmi vrátil, a my sme tak mohli znova sledovať jeho krvavý boj proti zlu.

Po čítaní z Necronomiconu Ex-Mortis alias Knihy mŕtvych si démonické sily opäť našli cestu do nášho sveta. Zostávalo tak na Ashovi, aby ich poslal späť tam, kam patria.

Počas krátkych troch sériách, ktoré uleteli ako končatiny démonov po stretnutí s Ashovou motorovou pílou, sme mali možnosť zažiť niekoľko naozaj bizarných a originálnych momentov.

Skvelé nápady kombinované s hektolitrami krvi, podareným humorom a nesmrteľnou charizmou Brucea Campbella sa stali udalosťou, ktorá by nemala nikomu uniknúť.

V určitých chvíľach sa autori nebáli ísť za možnosti absurdity a brutality, čím diváka neustále prekvapovali, a tým pádom ani nenudili. Preto sme si pre vás pripravili zoznam poriadne krvavých a miestami hnusných až nechutných scén, ktoré na nás tvorcovia vytiahli za posledné tri roky.

10. Tenké plátky (S01E06)

Kelly je výbušnou a nezastaviteľnou postavou, čo dokázala mnohokrát počas svojho času na obrazovke. Po strate svojich rodičov je ochotná pridať sa k Ashovi a spoločnými silami bojovať proti zlu, ktoré ju pripravilo o rodinu.

V epizóde The Killer of Killers je partička bojovníkov dobra na ceste k zničeniu Knihy mŕtvych. Medzitým sa ale zastavujú na oddych v blízkej reštaurácii. Dlho to nepotrvá a zlo im je opäť v pätách. Pokojné posedenie sa mení na boj o prežitie, v ktorom sa práve Kelly vyblázni najviac.

Hlavu nešťastného "Deadite-a" párkrát preženie cez krájač potravín. To akoby jej nestačilo a pridáva k tomu aj pár rán kladivom na mäso, pričom necháva Asha aj Pabla nemo sledovať jej vyčíňanie spoza dverí.

9. Tylerova smrť (S02E03)

Tyler je postava, na ktorú si pri čítaní tohto článku asi ani nebudete vedieť spomenúť, čo je úplne normálne. Prišiel tak rýchlo, ako aj odišiel, len jeho odchod sa stal viac zapamätateľnejším.

Po tom, ako Ashovu najdrahšiu Deltu ukradne partia tínedžerov, stane sa auto posadnuté zlom. Svojich pasažierov sa začne zbavovať jedného po druhom. Tým najnepríjemnejším odchodom sa rozlúčime práve s postavou Tylera, ktorý sa nešťastne ocitne pod pneumatikou Delty. Zvyšok si už dokážete predstaviť.

A ak nie...

 8. Hodina hudby (S03E01)

V úvodnej epizóde tretej série pod názvom Family Ash spoznáva svoju doteraz utajenú dcéru Brandy. Tú potrebuje Ruby získať na svoju stranu, aby zabila vlastného otca a pomocou vlastného Ashovho potomka by sa následne zbavila aj Brandy.

Náš hlavný hrdina našťastie prichádza včas, aby (takmer) všetkých zachránil a posadnutú dcérinu kamošku Rachel odstránil z tohto sveta, do ktorého už naďalej nepatrí.

Všetko sa odohrá na strednej škole, presnejšie v učebni s hudobnými nástrojmi, ktoré sa obrátia proti nášmu hrdinovi. Ten je ale vynaliezavý a harfu dokáže otočiť proti posadnutej Rachel.

7. Malý Ash (S03E05)

Deti sú hlavnou témou tretej série. Ruby privedie na svet vlastnú, démonickú verziu Asha. Po smrti všetkých Williamsovcov by sa tak stal jediným potomkom. Skôr ale než dospeje, stretáva sa so svojou staršou podobou. Ash sa  ho pokúsi chytiť, aby dokázal svojej dcére, že jej školská poradkyňa nie je osobou, za akú sa vydáva.  

Začína sa tak komická honba na malého démona. Ten sa nechce nechať chytiť a vyberá si naozaj bizarné miesto úkrytu. Mŕtve telo nešťastnej turistky. Svoju hlavu z nej postupne vytŕča nie len z krku, ale aj z dolnej časti tela. 

Náš hrdina celú situáciu najlepšie vystihol jednou jednoduchou vetou: „That is so wrong in so many ways.

6. Spermobanka (S03E02)

V druhej epizóde tretej série pod názvom Booth Three sa Ash snaží v miestnej spermobanke zistiť, či za tie roky jeho aktívnej činnosti darcu nedošlo k použitiu jeho vzorky. Po vyjednaní si zľavového kupónu v jeho novom obchode mu je recepčná Marci ochotná pomôcť.

Ten ale nie je zvyknutý nečinne čakať, a preto sa rozhodne svoj čas využiť pre dobrú vec. Bohužiaľ to neprebehne tak pokojne, ako by si predstavoval a zlo si ho nájde aj tentokrát. Ohrozuje ho formou smrtiaceho porno časopisu a posadnutá pani Lamová začne po Ashovi útočiť vzorkami spermií. 

Celú nepríjemnú situáciu našťastie pre diváka zlepšuje v pozadí hrajúci hit Take On Me od skupiny a-ha. 

5. Zrod démonov (S01E10)

Tento nechutný vstup v našom rebríčku sa odohráva vo finále prvej série. Naši záchrancovia sa nachádzajú na chate, kde to všetko pred 30 rokmi začalo. Problém nastáva v čase, keď sa Ruby zmocní Knihy mŕtvych a začne ju využívať pre vyvolanie svojich detí. Malých démonov, ktorí veľa krásy nepobrali a pôsobili skutočne strašidelne.

Najviac nepríjemné bolo sledovať muky, akými si prechádzal Pablo. Ten mal na tvári obal Knihy mŕtvych, ktorého sa nedokázal zbaviť a ovládal ho. Celé zrodenie prebiehalo v suteréne popri vyslovovaní určitého zaklínadla. Démoni na to prichádzajú na svet zakuklený skrz Pablov ústny otvor. Pri tomto pohľade nezostal neznechutený ani samotný Ash.

Obhadzovanie spermiami či párty v márnici. Týchto 11 nechutných a krvavých scén z Ash vs Evil Dead vás presvedčí o pozeraní tohto seriálu
Zdroj: Starz!

4. Bodanie do krku (S01E02)

Jeden z prvých úlovkov Ashleyho Williamsa sa v druhej epizóde stal aj jedným z najpamätnejších a najkrvavejších. Na svojej ceste pre záchranu Kelly sa dvojici kolegov prihodí menšie prekvapenie. Prepadne ich totiž ich šéf z bývalej práce.

Tým sa začne blízky boj o prežitie. Zmätený Pablo ešte nie je zabehnutý v zabíjaní mŕtvych, a teda sa zmôže len na úder fľašou po hlave. Tá sa rozlomí a vždy pohotový Ash využije zlomený kus skla vo svoj prospech.

Nezastaviteľne začne bodať Deaditea do krku. Litre krvi začnú špliechať nielen na Ashovu, ale aj na Pablovu tvár vytvárajúc poriadne krvavý výlet.

3. Krvavý úvod (S02E01)

Úvod by mal byť vždy zapamätateľný, aby si získal svojho diváka. Presne to dokázala prvá epizóda druhej série po 9 mesačnej pauze. Hneď zo začiatku ukazuje všetko, čo na celom seriáli tak veľmi milujeme.

Skvelý humor vo výbornom scenári ako stvorenom pre vybraných hercov. No hlavne to bola akcia. Ashov čas odpočinku je u konca. Znova musí nasadiť svoju motorku a prepíliť si cestu k pokoju. Nešetrí sa zásobami umelej krvi a ani končatinami. Jednoducho skvelý masaker, aký po menšej pauze určite potešil každého fanúšika.

2. Henrieta (S02E10)

Rovnako, ako aj v prvej sérii, tak aj záver tej druhej sa odohrával v osudovej chate s jediným rozdielom. Ash spolu s Kelly a Ruby cestovali späť v čase pre záchranu svojho verného spoločníka Pabla.

Ocitnú sa tak na mieste o niečo skôr než začnú udalosti Evil Dead 2 z roku 1987.  Z vlastnej nerozvážnosti je Ash oklamaný a v suteréne prepustí na prvý pohľad nevinnú Henrietu, ktorá je posadnutá zlom.

Tá sa ako inak pokúša odstrániť Asha nadobro. Medzitým mu naservíruje vlastnú dobrotu priamo do úst. Dávku babkino čerstvého mlieka. Ide o naozaj nechutný moment, pri ktorom začnete sami cítiť nepríjemnú pachuť v ústach a hlavného hrdinu vám príde naozaj ľúto.

Na druhú stranu si to pani Henrieta zjavne naplno užívala. Úlohu posadnutej Henriety si zopakoval Ted Raimi, ktorý obludu stvárnil už v roku 1987. Rovnaký herec si zahral aj Ashovho priateľa Cheta Kaminskeho. 

1. Márnica (S02E02)

Čo len k tejto scéne dodať. Každý, kto si prešiel týmto seriálom určite čakal, čo bude na prvej priečke, a že je to tam zaslúžene. Nápadité, vtipné a poriadne nechutné. Tak by sa dala v jednoduchosti popísať scéna z druhej epizódy v druhej sérii s trefným názvom The Morgue.

Ash sa pokúša nájsť Knihu mŕtvych ukrytú v márnici v jednom z mŕtvych tiel. Keď sa ale priblíži k tomu správnemu, kniha sa začne brániť.

BONUS: Záchodová dekapitácia (S02E03)

Ako malý bonus sme nakoniec pridali Ashov symbolický ťah. Oddelenie hlavy od tela použitím svojej motorovej píly. Konkrétne naša vybraná scéna prebehla na záchodoch v jednom z miestnych barov.

Ashov otec si chcel dopriať trošku radosti s mladou slečnou v jednej z kabínok, no malo to jeden problém, bola posadnutá zlom. 

Jeho syn prichádza v pravý čas, aby svojho otca zachránil. Po nemravných a akčných sekundách končí Deadite s hlavou v záchode, kde pod krvavou sprchou o ňu pomaly prichádza.

 

Súhlasíte s našim výberom? Na aké ďalšie krvavé a nechutné momenty si spomínate vy?

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia