Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2018, 15:54
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Znovuzrodené BMW radu 8 klope na dvere. Verzia M850i dostane až 530-koňový osemvalec

TECH BMW
Uložiť Uložené

BMW sa chystá v priebehu niekoľkých mesiacov uviesť na trh úplne nový model.

Nie je žiadnym tajomstvom, že BMW sa chystá znovuzrodiť rad 8, teda niekdajšiu pýchu nemeckej značky. Mníchovčania o tom informovali už relatívne dávno, sériovej podobe pritom predchádzalo niekoľko zaujímavých konceptov, ktoré jasne naznačili nielen smerovanie automobilky, ale i samotný dizajnový návrh. V týchto dňoch nám však BMW servíruje prvé oficiálne informácie o sériovom modeli a zároveň decentne zakamuflovaným exemplárom odkrýva finálnu podobu.

Momentálne už totiž prebiehajú vo Walese posledné testy, keďže nové BMW radu 8 Coupé sa do predaja dostane už v priebehu roka 2018. Číslica 8 v označení modelu podčiarkuje výnimočné postavenie v rámci modelovej palety značky BMW. Rovnako ako kedysi model Z8 a v súčasnosti model i8, zosobňuje emotívne a zároveň športové vozidlo. Dizajnovo budeme svedkami prísnych tvarov, ktoré však budú skombinované s elegantnou líniou karosérie.

Znovuzrodené BMW radu 8 klope na dvere. Verzia M850i dostane až 530-koňový osemvalec
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Automobilka kladie hlavný dôraz na verziu M850i xDrive Coupé, teda variant, ktorý bude zosobňovať dynamické vlastnosti športového vozidla. Prispievať tomu bude najmä nová pohonná jednotka V8, ktorá stelesňuje športového ducha vozidla - pri rovnakej hmotnosti ako mal predchádzajúci motor sa výkon zvýšil o 50 kW / 68 koní na 390 kW / 530 koní. Maximum krútiaceho momentu poskočilo o 100 Nm na 750 Nm. O sprevodovanie sa stará výrazne prepracovaná 8-stupňová automatická prevodovka s rozšírenými prevodovými pomermi a so skrátenými časmi radenia.

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Samozrejme, chýbať nebudú elektronicky ovládané tlmiče, stabilizačný systém DSC (Dynamic Stability Control), ako aj systém pohonu všetkých kolies. Verzia M850i napokon dostane aj systém aktívneho potláčania náklonov karosérie či zadný športový diferenciál. Máme sa teda rozhodne na čo tešiť, nechajme sa prekvapiť, čo všetko so sebou novinka prinesie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia