Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2018, 22:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ľudia psíka opustili a zlomili mu srdce kvôli zdeformovanej tvári. Po piatich rokoch na nej má opäť úsmev vďaka novej majiteľke

ZAUJÍMAVOSTI PES TVÁR
Uložiť Uložené

Beaux Tox si vytrpel príliš veľa, ale dnes je konečne šťastný.

Ani psie pôrody sa občas nezaobídu bez komplikácií. Labradorský retríver Beaux Tox doplatil na ťažkosti pri pôrode vlastnou tvárou. Na svet sa dostával popri svojich piatich súrodencoch a po úspešnom zvládnutí celého procesu si chovatelia všimli, že Beaux Tox trpí deformáciou hlavy. Najpravdepodobnejším dôvodom mohol byť nedostatok miesta v samotnom bruchu matky, ale na to sa už chovatelia nepýtali.

Deformovaná hlava im sťažila akúkoľvek snahu o predaj nevinného psíka, a tak Beaux Tox nakoniec skončil s mužom, ktorý sa o neho nestaral. Celých päť rokov zostal bez poriadnej starostlivosti a o záchranu sa snažili aj miestne dobrovoľnícke skupiny, lenže príchod nového anjela strážneho sa konal až trochu neskôr. Jamie Hulit získala psa v zúboženom stave.

Bol podvyživený, nemal vybudovaný akýkoľvek prívetivý vzťah k ľuďom a veľká časť z nich by si ho ani len nechcela osvojiť, pretože mal zdeformovanú tvár. Jamie ho nechala prejsť opaterou výbornej veterinárky, ktorá ho zbavila všetkých infekcií aj červov a následne sa Beaux Tox objavil v novom prostredí plnom lásky a starostlivosti. Spoznal sa aj so svojím kamarátom s menom Riley.

Odporúčané
Štyri týždne som skúšal žuvaciu pomôcku na rast čeľuste: Dá sa naozaj oklamať genetika a cvičením dosiahnuť rysy tváre sexidola? Štyri týždne som skúšal žuvaciu pomôcku na rast čeľuste: Dá sa naozaj oklamať genetika a cvičením dosiahnuť rysy tváre sexidola? 30. mája 2023, 12:30

Aj keď má Riley už 13 rokov a Beaux iba 6, obaja si výborne rozumejú a Beaux pomáha svojmu staršiemu parťákovi zostávať minimálne duchom mladší. Po piatich rokoch týrania, podvýživy a zanedbanej starostlivosti si preto Beaux užíva život naplno a svedčí o tom aj široký úsmev na tvári.

Domov
Zdieľať
Diskusia