Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2018, 14:38
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Project One za vyše 2 milióny € bude trhákom bratislavského Autosalónu

TECH
Uložiť Uložené

Z minuloročného autosalónu vo Frankfurte zavíta na Slovensko obrovská bomba.

Automobilová udalosť na Slovensku sa nezadržateľne blíži, a tak sa pomaly, ale isto dozvedáme to, na čo sa môžeme tešiť. Reč je o bratislavskom Autosalóne, ktorý už 24. apríla otvorí v Inchebe svoje brány pre odbornú a následne deň na to i pre širokú verejnosť. Najkomplexnejšia automobilová prehliadka v stredoeurópskom regióne láka pozornosť vskutku širokou plejádou výstavných premiér, v uplynulých hodinách sa však dozvedáme mimoriadne zaujímavú skutočnosť.

Čuduj sa svete, domácemu zastúpeniu značky Mercedes-Benz sa podarí do Bratislavy dotiahnuť obrovskú exkluzivitku - show car Mercedes-AMG Project One, teda chystaný hyperšport s technikou z F1-ky, ktorý zastúpi historicky najväčšiu bombu autosalónu v Inchebe.

Project One za vyše 2 milióny € bude trhákom bratislavského Autosalónu
Zdroj: media.daimler.com

Pripomeňme, že o pohon hyperšportu sa stará preplňovaný 1,6-litrový šesťvalec, ktorého výkon predstavuje 529 kW / 720 koní. Aby sme ale boli presnejší, pohonné ústrojenstvo P1-ky tvorí až 5 motorov. V6-ke kryje chrbát elektromotor s výkonom 90 kW / 125 koní, jeho úlohou je však "len" roztáčať turbodúchadlo bez ohľadu na otáčky šesťvalca. Ďalší elektromotor s výkonom 120 kW / 163 koni je integrovaný priamo na kľukový hriadeľ, no a na záver tu máme poslednú, 163-koňovú dvojicu elektromotrov umiestnených na prednej náprave, kde podľa potrieb roztáčajú a zároveň aj brzdia rekuperáciou. Výsledný, kombinovaný výkon sústavy tak činí vyše 740 kW / 1000 koní. 

Viac sa dozvieš v našom podrobnom článku, dodajme však, že vyrobených bude len 275 kusov, pričom každý z nich bude stáť minimálne 2,25-milióna €. Absolútny highlight spomedzi 51 automobilových značiek a 80 výstavných premiér je teda jasný. Tak čo, vidíme sa v Inchebe?

Domov
Zdieľať
Diskusia