Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2018, 15:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Opití Slováci za volantom nesklamali ani cez Veľkú noc. Pri pohľade na fotografie slovenských policajtov sa človek chytá za hlavu

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Alkohol za volantom nemá čo hľadať, ale Slováci si nedajú povedať.

Včera sme ťa informovali o staršej zaujímavej reportáži RTVS, v ktorej redaktori zisťovali, či človek dokáže nafúkať aj z obľúbených slovenských sladkostí. Po keksíkoch ako Margot či Mila by ťa policajti mohli podozrievať z pitia alkoholu pred jazdou, ale nafúkané promile sa po sladkostiach onedlho stratí.

Aj napriek mnohým výzvam a varovaniam, aby si vodiči cez Veľkú noc za volantom pod vplyvom alkoholu jednoducho nesadali, desiatky z nich tieto informácie odignorovali. Slovenská polícia preto na svojom Facebooku zverejnila galériu alkoholických hriešnikov za uplynulých zopár dní, avšak nejde o žiadnych zopár incidentov. Len prvá časť galérie obsahuje až 78 fotografií drégerov, pričom vodičov pod vplyvom alkoholu malo byť ešte oveľa viac, a tak sa mohli pohybovať pokojne aj v stovkách.

Policajti dokonca pripomínajú, že nenafúkali iba vodiči osobných áut, ale aj cyklisti a dokonca aj kamionisti, ktorí často cestujú aj niekoľko tisíc kilometrov a napriek tomu sa odhodlajú vypiť alkohol. Pripomenúť si treba aj fakt, že údaje na drégeroch sú udávané v jednotkách mg/l, a tak treba výšku promile zistiť pomocou prehľadného prevodníka na tomto odkaze.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia