Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2018, 12:07
Čas čítania 0:34
Daniel Michalík

Šikovní Slováci natočili futuristický projekt o robotoch s umelou inteligenciou, ktorá sa však vymkne kontrole

FILMY A SERIÁLY ADRIÁN ADAMEC
Uložiť Uložené

Viditeľná inšpirácia Neillom Blomkampom priniesla ovocie.

Aj na Slovensku máme šikovných mladých tvorcov, ktorí natáčajú snímky na vlastné náklady preto, že ich to jednoducho baví. Študentské nízkorozpočtovky si z času na čas radi pozrieme aj my a dnes vám predstavujeme krátkometrážny film z dielne Adriána Adamca s názvom VALIS.

Mimochodom, o Adriánovi ste mohli počuť už pri jeho predošlej filmovej adaptácii hry Titanfall. Šesťminútový film je zasadený do roku 2037 a oficiálna synopsa hovorí o snahe ľudstva vytvoriť policajné roboty s umelou inteligenciou, ktoré sa postupom času dokážu samé vylepšovať, avšak len do určitej miery.

Pri jednom teste sa však stane čosi nečakané a robotická jednotka nadobudne vedomie, čím unikne zo svojho virtuálneho väzenia.

Tvorcovia si vybrali pekné, priam až postapokalyptické prostredie a doručili atraktívny projekt s viacerými formami CGI, ktorý pôsobí o čosi profesionálnejšie, teda ak privrieme oko pri angličtine. Adriána a jeho tím chválime a radi od neho uvidíme viac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia