Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2018, 13:37
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

5 skvelých hier do mobilu, ktoré vás zaručene pohltia

TECH
Uložiť Uložené

Jednoduché, no o to zábavnejšie hry, ktoré si zahráte kedykoľvek a kdekoľvek.

Opäť sme si na istý čas dali pauzu od obľúbenej série článkov zaoberajúcej sa mobilnými hrami, no nie každý deň je nedeľa, a tak si zas a znova dovolíme poukázať na niektoré z nich. V aplikačných hypermarketoch nám pribudlo kopec nových a zábavných titulov a dnes sa pozrieme na tie, ktoré vystihuje slovné spojenie jednoduché, ale chytľavé. Predsa len, mobilný gaming je v prvom rade o ľahkej ovládateľnosti a zároveň perfektnom využití dotykového displeja. Mimo iného, všetky nižšie uvádzané appky sú ponúkané zadarmo.

Swing Zone

Spájanie rovnakých farieb je populárny herný mechanizmus, o ktorého funkčnosti sme sa mohli presvedčiť už pri starej známej hre Color Switch. Perfektné displeje v smartfónoch sú ako stvorené pre výrazné farby a keď k tomu primiešate trochu fyziky, získate skvelý recept na úspech. Úloha hráča je triviálna: Nakláňaním bielej palice alebo tiež hojdačky sa snažíte triafať rovnaké farby a získať tak čo možno najvyššie skóre. Už po prvých pár pokusoch sa však presvedčíte, že tieto farebné guľky vás v dobrom slova zmysle dokážu poriadne vytočiť. Mimo iného si autori pripravili i sériu výziev s prevrátenou gravitáciou, spomaleným režimom či pohybujúcimi sa polkruhmi. Zvládnete prejsť všetky? 

5 skvelých hier do mobilu, ktoré vás zaručene pohltia
Zdroj: Swing Zone

App Store 

Balls Race

Pri okrúhlych tvaroch ešte chvíľu pobudneme, avšak z dvoj-dimenzionálneho priestoru sa presunieme do 3D. Preteky gulí. Výstižný názov prezrádza celú podstatu hrania: Dostať sa na čelo guličkového pelotónu a úspešne doraziť do cieľa. Zatiaľ čo prvú podmienku splníte pomerne ľahko, pri druhej sa poriadne zapotíte. Smrtiace boxy krížiace cestu sa objavia snáď vždy v tom najnevhodnejšom momente, čo v preklade znamená zvýšenú nervozitu a spotené dlane. Pri hraní vám odporúčame sústreďovať sa hlavne na vyhýbanie sa prekážkam než na obsadenie prvého miesta. Ak úspešne dorazíte do cieľa, takmer s určitosťou budete na niektorej z popredných pozícií.

5 skvelých hier do mobilu, ktoré vás zaručene pohltia
Zdroj: Balls Race

App Store | Google Play

Finger Driver

Pre skúsenejšieho mobilného hráča maximálna oddychovka, pre nováčika v mobilnom hraní kopa stresu v graficky príjemnom obale. Či už patríte do prvej alebo druhej skupiny, vedzte, že Finger Driver vás určite neomrzí. Tak ako všetky aplikácie z nášho zoznamu sa stane ideálnym spoločníkom na záchode, vo vlaku či čakárni a vlastne kdekoľvek, kde sa zdržíte dlhšie než pár minút. Ovládanie virtuálneho volantu predstavujú krúživé pohyby prsta po displeji, pričom odchýlenie sa zo stanovenej trasy značí nepríjemný "game over". Na výber sú dva režimy s teoreticky nekonečnou možnosťou hrania a my vám odporúčame vyskúšať oba.

5 skvelých hier do mobilu, ktoré vás zaručene pohltia
Zdroj: Finger Driver

App Store | Google Play

 

Infinite Golf

Prvé tri aplikácie sa niesli v zmysle pohotových reakcií. Ak chcete skutočne oddychovať s telefónom v ruke, siahnite po Infinite Golf. Od prvej trojice sa odlišuje najmä tým, že nevyžaduje stálu pozornosť hráča. Nájdite správny uhol, odpáľte loptičku, sadnite do abstraktného golfového vozíka a ďalšiu ranu vykonajte, až keď budete mať chuť. Gameplay ozvláštňujú rôznorodé prekážky ako vodná hrádza a keďže sa prostredie generuje automaticky, nemusíte mať strach, že sa vám appka zunuje. Prekonávať sa v skóre a odomykať doplnkové skiny je v rámci smartfónov vítaná činnosť.

5 skvelých hier do mobilu, ktoré vás zaručene pohltia
Zdroj: Infinite Golf

App Store

FLO Game

Prekrásny vizuál. Asi tak by sme popísali zaujímavý počin FLO Game, ktorý očividne načerpal dávku inšpirácie od dávnejšieho virálu Tiny Wings. Nemožno ho však označiť za vykrádačku, keďže tento koncept posunul na vyššiu úroveň. Bezchybné vykrajovanie oblúkov v kopcovitom teréne je doplnené o pretáčanie gravitácie spolu s jazdným povrchom. Lietanie prostredím plnom farieb si doslova užívate a ak ste fanúšikom drum and bassovej hudby, oceníte hudobný podklad autorov, ktorý sa efektne mení podľa aktuálneho stavu hry. Uniknite valiacej sa temnote predtým, než vás pohltí.

 

5 skvelých hier do mobilu, ktoré vás zaručene pohltia
Zdroj: FLO Game

 App Store | Google Play

 

Domov
Zdieľať
Diskusia