Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2018, 20:10
Čas čítania 0:00
Radka T.

Kim Čong-un svoj záujem nasmeroval už aj na kryptomeny. Severná Kórea sa vďaka nim snaží získať peniaze navyše

TECH FINANCIE PENIAZE SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Severná Kórea rieši finančné suchoty svojským spôsobom.

Kryptomenám podľahol už aj severokórejský vodca Kim Čong-un. Izolovaná Severná Kórea sa tak snaží vydolovať nejaké peniaze aj takýmto spôsobom. Robí to však, ako inak, svojsky.

Ťaženie kryptomeny totiž prebieha nelegálne, a to zo strany hackerov Andariel. Tí kryptomeny ťažia na zahraničných serveroch, takýmto spôsobom napadli napríklad server istej juhokórejskej spoločnosti.

Podľa Kwak Kyoung-jua, vedúceho tímu analytikov, od 29. decembra hackeri vyťažili 70 mincí Monero v hodnote 25-tisíc dolárov, čo je v prepočte takmer 21-tisíc eur. „Andariel ide v súčasnosti po hocičom, čo dokáže vygenerovať nejaké peniaze,“ povedal Kyoung-ju. Podľa neho si zámerne vyberajú Monero, pretože táto mena je viac zameraná na anonymitu a platby nie je možné spätne vystopovať, vysvetlil portál Aktuality.

Kim Čong-un svoj záujem nasmeroval už aj na kryptomeny. Severná Kórea sa vďaka nim snaží získať peniaze navyše
Zdroj: TASR/AP

V súvislosti s kryptomenami sa Severná Kórea nespomína prvýkrát. Ako informovali Hospodárske noviny ešte v decembri minulého roka, Severná Kórea už párkrát zaútočila na svetové burzy virtuálnych mien. Nezameriava sa pritom len na bitcoin, ale i na iné kryptomeny. Krajina si tak má vytvárať akúsi zásobu kryptomien. Vedú ju k tomu zrejme problémy spôsobené sankciami, a tak si pomáha a rieši svoju finančnú situáciu práve virtuálnymi menami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia