Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2018, 14:28
Čas čítania 0:00
Radka T.

V Kanade mali také mrazy, že zima bola ešte aj tučniakom v zoo. Zvieratá museli presunúť do vykurovaného pavilónu

ZAUJÍMAVOSTI KANADA
Uložiť Uložené

Tučniaky museli v zoo v Calgary premiestniť dovnútra.

Kým u nás sa tešíme vzhľadom na to, že je január, vcelku príjemným teplotám, za veľkou mlákou to majú celkom inak. Poriadne prituhlo i v Kanade, kde mali kvôli extrémne nízkym teplotám pohotovosť v zoo v Calgary. Nízke teploty tam nerobili dobre tučniakom patagonským, zvieratá tak museli premiestniť dovnútra.

Hoci sa od tučniakov očakáva, že v chlade čo-to vydržia, ich znášanie zimy sa odlišuje druh od druhu. V prípade týchto tučniakov bolo najrozumnejším riešením premiestniť ich do vykurovaného pavilónu. Hoci aktuálne sa v Kanade už o čosi „oteplilo“, pred pár dňami teploty v Calgary dosahovali mínus 28 stupňov Celzia, pri vetre sa však pocitová teplota dostala na úroveň -40 stupňov Celzia

Pracovníci zoo preto nechceli v takýchto silných mrazoch nechať tučniaky len tak vonku. „Je to nevyhnutné, pretože je pre ne príliš chladno. Verím, že fyziologicky dokážu vydržať aj chladnejšie počasie, aké máme tu, ale tieto tučniaky nie sú voľne žijúce vtáky,“ vysvetlila za zoo Malu Celli.

Odporúčané
Slovák Adam študuje v Kanade: Za trojizbák v centre platíme 4-tisíc dolárov. Učiteľ nám rozprával, ako sa stal milionárom Slovák Adam študuje v Kanade: Za trojizbák v centre platíme 4-tisíc dolárov. Učiteľ nám rozprával, ako sa stal milionárom 2. januára 2023, 9:30

V zoologickej záhrade sa celkovo nachádza 51 tučniakov rôznych druhov, pričom niektoré sú zvyknuté na miernejšie podnebie. Dočasne ich tak museli umiestniť dovnútra, kde prečkali mrazivé počasie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia