Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2017, 16:36
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Natalie Portman sa v mimoriadne lákavom traileri pre sci-fi Annihilation vydáva na tajomné územie, z ktorého ešte nikto neprišiel v poriadku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér a scenárista Alex Garland pre nás očividne chystá ďalšiu lahôdkovú žánrovku. Na jeho mysterióznu sci-fi snímku Annihilation sa jednoducho nedá netešiť.

Na nesmierne lákavé sci-fi s názvom Annihilation, za ktorým stojí autor dnes už viac ako tri roky starej pecky Ex Machina, sa v redakcii tešíme už poriadne dlho. Snímka mala totiž do svetových kín vstúpiť ešte v priebehu tohto roka, o čom sme vás, koniec koncov, informovali aj v našom minuloročnom výbere tých najočakávanejších sci-fi a fantasy počinov. No ako už vieme, nakoniec sa tak nestalo. Čakanie na februárový dátum premiéry by nám však mohol spríjemniť celkom nový trailer, ktorý po vzore toho prvého opäť vnadí na parádnu mysterióznu atmosféru okorenenú štipkou thrilleru aj hororu. Veď posúďte sami.

Príbeh bude vychádzať z knižnej trilógie Southern Reach (konkrétne z prvej časti) od autora Jeffa VanderMeera a predstaví nám tajomnú oblasť známu ako Area X, kde zákony prírody nefungujú tak, ako ich poznáme. Vydalo sa do nej už jedenásť expedičných výprav, no každú z nich stretol krvavý koniec. Buď všetci členovia spáchali samovraždu, navzájom sa postrieľali či po návrate umreli na mimoriadne agresívnu formu rakoviny. Vo filme sa teda pozrieme na tú dvanástu expedíciu, ktorá je tvorená vedkyňami s rôznym zameraním. Tie budú mať za úlohu zmapovať terén a priniesť exempláre na ďalšie skúmanie. Vedecké bádanie ich však dovedie k objavom, ktoré zmenia ich pohľad na všetko, čo doteraz poznali.

O scenár spoločne s réžiou sa postaral už vyššie spomínaný Alex Garland (Ex Machina, Sunshine) a čo sa samotného obsadenia týka, zahrajú si napríklad Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Tuva Novotny či Oscar Isaac. Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 22. februára (února) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, vstúpte do tohto vlákna. Čo hovoríte na oficiálny trailer? Zájdete začiatkom budúceho roka do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia