Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2017, 10:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2018. Zaboduje Marvel, DC alebo X-Men?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Marvel a Fox vyšlú do kín po tri filmy, DC pridá jeden. Na čo sa teda tešiť najviac?

Aj dnes pokračujeme v klasickom predstavovaní očakávaných filmových noviniek na rok 2018. Síce sme len na začiatku a pár takýchto článkov nás ešte čaká, už teraz vám ale vieme povedať, že to bude zase raz napratané nesmierne atraktívnymi blockbustermi, a to aj mimo komiksového prostredia. V tomto článku sa však zameriame výhradne na ne. 9 z 10 pritom tvoria superhrdinské príbehy od DC či Marvelu.

1. Deadpool 2 - 31. máj (David Leitch - John Wick, Atomic Blonde)

Padne tá miliarda? Záležať bude aj od toho, či to znovu zakážu v Číne. V každom prípade, pokračovanie očakávanej komiksovej komédie sa pod dohľadom režiséra Johna Wicka a Atomic Blonde určite viac oprie o akčnú stránku. Humor však určite chýbať nebude, rovnako ako nové postavy v podaní Cablea či Domino. Už z prvého teaseru je pritom jasné, že ak sa vám páčila jednotka, budete sa náramne zabávať aj pri dvojke. 


2. Avengers: Infinity War - 4. máj (bratia Russovci - Captain America 2 a 3)

Bezpochýb najväčšia komiksová udalosť roka a vlastne novodobého veku komiksoviek vôbec. Narozdiel od konkurenčnej Justice League nesprevádzajú túto obriu tímovku žiadne problémy, a tak sa nemusíte báť, že by ste v kinách nedostali to, po čom túžite. Pravdepodobne to však stačiť nebude. Všetci v redakcii sa obávame, že pri takom množstve postáv a veľkoleposti to bude jednoducho obrovský bordel. Ostáva nám teda tešiť sa na humor, interakcie postáv a Thanosa. S úžasným prejavom a hlasom Josha Brolina sa na neho asi teším najviac z celého filmu. Skvelý casting.


3. Ant-Man and the Wasp - 5. júl (Peyton Reed - Ant-Man)

Prvá romantická komédia od Marvelu, ktorý si tak odškrtne spracovanie ďalšieho žánru v komiksovom svete. Zo všetkých snímok v tomto článku sa na pokračovanie Ant-Mana teším najmenej. Postavy ma nezaujali, s humorom to bolo poslabšie a akcia ostala miestami nevyužitá. Potenciál so zmenšujúcim a zväčšujúcim sa vedcom bol jednoducho väčší. Aspoň že tá Wasp už zmenila účes. Momentálne sa nevie, o čo v pokračovaní presne pôjde, ale zúčastní sa toho aj Hank Pym a pôvodná Wasp - Janet Van Dyne. 

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2018. Zaboduje Marvel, DC alebo X-Men?
Zdroj: Marvel/DIsney, Warner, Fox, Netflix

4. Alita: Battle Angel - 20. júl (Robert Rodriguez - Sin City, From Dusk Till Dawn, Desperado)

Jediný komiksový film v dnešnom zozname, ktorý neprodukuje DC/Warner, Marvel/Disney či Marvel/Fox. Nebude to totiž o klasických superhrdinoch zachraňujúcich svet. Príbeh nás zavedie do budúcnosti 26. storočia, kde sa zoznámime s Alitou (Salazar), teda s amnéziou trpiacim kyborgom, ktorý je jedného dňa zachránený z vrakoviska. Dr. Dyson Ido svoj nález síce opraví a prestavia, Alita si však okrem výcviku v smrtiacich bojových umeniach nedokáže spomenúť na nič iné. Stáva sa z nej preto lovec, ktorý stopuje a eliminuje nebezpečných zločincov. Ak sa o snímke a jej hviezdnom obsadení chcete dozvedieť viac, klikajte sem. 

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2018. Zaboduje Marvel, DC alebo X-Men?
Zdroj: Marvel/DIsney, Warner, Fox, Netflix


5. Black Panther - 15. február (Ryan Coogler - Fruitvale, Creed)

Na jednej strane sa tešíme, pretože to bude vyzerať sčasti inak ako predošlé marvelovky a bude to mať aj iný vibe, na druhej strane sa nesmierne obávame, či to vlastne bude pozitívom. Posledný trailer v nás skôr vzbudil obavy než pridal na istote, a tak skutočne nevieme, čo máme vlastne od Panthera očakávať. Rátať môžeme s nádhernými lokáciami, skvelým vizuálom a pravdepodobne aj akciou, no bojíme sa, že postavy budú zase one-dimensional a v konečnom dôsledku nebudú ani dôležité. Teda okrem iného.

Pri Marvelovke sa jednoducho je vždy o čo obávať. Dejovo sa posunieme v čase po udalostiach z Civil War, kedy sa Panther vracia do rodnej Wakandy, kde ho čaká množstvo problémov.


6. Aquaman - 21. december (James Wan - Insidious, Conjuring)

James Wan je skvelý režisér a rozprávač príbehov, takže mu nesmierne veríme. Talentovanejšieho režiséra už okrem Matta Reevesa v DCEU momentálne nenájdete (nie, na Gavina O'Connora či Chrisa McKaya nezabúdame). Titulnú rolu si zopakuje Jason Momoa, ktorý bol z trojice nových členov Justice League najlepším, takže sa tešíme. Nehovoriac o tom, že podvodný svet skrýva mnoho potenciálu. Už sa nevieme dočkať, čo všetko si pre nás Wan pripravil. Snáď to bude slušné zahrievacie kolo pred druhým a tretím Avatarom, ktorí sa budú z veľkej časti odohrávať pod vodnou hladinou. Záporáka si zahrá Dolph Lundgren a uvidíme aj Willema Dafoa a iných. 

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2018. Zaboduje Marvel, DC alebo X-Men?
Zdroj: Marvel/DIsney, Warner, Fox, Netflix

7. The New Mutants - 12. apríl (Josh Boone - The Fault in Our Stars, Stuck in Love)

Prvá časť z plánovanej hororovej trilógie o mladistvých a nebezpečných mutantoch nás prvým trailerom nesmierne zaujala. Klasické pokračovanie X-Men ságy sa bude musieť veľmi snažiť, aby predčilo naše očakávania, ktoré vyvolal projekt New Mutants. Režíruje talentovaný Josh Boone, zozbierala sa slušná porcia mladých a nádejných hercov a koncept hororovejšieho komiksového filmu je extrémne neprebádaným územím, takže sa môžeme tešiť na mnoho originálnych nápadov a scén. Teda, ak ich niekto napísal a natočil. Zatiaľ sme však optimisticky naladení. 


8. X-Men: Dark Phoenix - 2. november 2018 (Simon Kinberg - scenárista a jeden z "otcov" filmových X-Men)

Jedna z častí príbehu X-Men 3 tkvela v Dark Phoenix Storyline, a teda v druhej časti postavy Jean Grey. V krátkosti ide o jej zlé dvojča, ktoré je dlhé roky spútané, len aby sa neskôr dostalo na slobodu a narobilo extrémny bordel. Brett Ratner to nedokázal spracovať dostatočne, a tak tomu dá Simon Kinberg patričný priestor. Vracajú sa takmer všetky postavy až na milovaného Wolverina. Viac detailov nám známych nie je. 

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2018. Zaboduje Marvel, DC alebo X-Men?
Zdroj: Marvel/DIsney, Warner, Fox, Netflix


9. Venom - 4. október (Ruben Fleischer - Zombieland, Gangster Squad)
Nádejný režisér, skvelý Tom Hardy v titulnej role, výborný zvyšok hereckého osadenstva a priestor vytvoriť niečo viac, než len cool blockbuster. Rovnako ako New Mutants, aj Venom sa môže pustiť do strašidelnejších vôd, či sa toho však reálne dočkáme, to zistíme najskôr po prvom poriadnom traileri. O deji a postavách momentálne nevieme nič. Rovnako ako 3 predošlé filmy v článku, aj Venom sa momentálne ešte len natáča. A takisto aj ďalšia položka na zozname.

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2018. Zaboduje Marvel, DC alebo X-Men?
Zdroj: Sony

10. Daredevil - 3. séria - jeseň (Erik Oleson - scenárista a producent Man in the High Castle a Arrow)
Tou je síce seriál, ale určite nám to odpustíte. Jednak sme 10. miesto nemali čím poriadne vyplniť a jednak je Daredevil najlepším komiksovým seriálom súčasnosti. Jeho príchod po ročnej pauze teda rozhodne všetci očakávame viac horlivejšie než netrpezlivo. Je tu však aj jedno ale. Ako môže niekto písať scenáre a produkovať Arrowa či Man in the High Castle zároveň, to naozaj netuším, no dúfam, že to nijako neovplyvní 3. sériu Daredevila.

Erik Oleson totiž vystriedal Douga Petrieho a Marca Ramireza, ktorí sa postarali aj o The Defenders. Zatiaľ čo v druhej sérii Daredevila hviezdili, Defenders sklamali, takže zmenu vítam. O deji sa toho veľa nevie, teda aspoň čo sa oficálnych informácií týka. Ak by sme mali špekulovať, takmer určite sa dočkáme spracovanie komiksu Born Again. Ide o nesmierne kvalitné komiksové čítanie, takže sa nesmierne tešíme. Obzvlášť, keď sa vracia Vincent D’Onofrio ako Wilson Fisk. 

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2018. Zaboduje Marvel, DC alebo X-Men?
Zdroj: Marvel/DIsney, Warner, Fox, Netflix

Dúfame, že sme vás týmto výberom potešili a pripomenuli vám, na čo všetko sa v roku 2018 z hľadiska komiksových filmov môžete tešiť. Svoje očakávania môžete vyjadriť v komentároch.

Anketa:
Na ktorý komiksový film sa v roku 2018 tešíte najviac?
Avengers: Infinity War
Black Panther
Aquaman
Deadpool 2
Alita: Battle Angel
Ant-Man and the Wasp
The New Mutants
X-Men: Dark Phoenix
3. séria Daredevila
Venom
Avengers: Infinity War
54 %
1475 Hlasov
Black Panther
3 %
70 Hlasov
Aquaman
5 %
125 Hlasov
Deadpool 2
18 %
495 Hlasov
Alita: Battle Angel
1 %
23 Hlasov
Ant-Man and the Wasp
1 %
20 Hlasov
The New Mutants
1 %
39 Hlasov
X-Men: Dark Phoenix
3 %
73 Hlasov
3. séria Daredevila
3 %
81 Hlasov
Venom
12 %
333 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia