Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2017, 18:32
Čas čítania 0:00
Radka T.

Téma sexuálneho obťažovania si vyslúžila vlastnú hymnu. Známe ženy v nej parodujú kauzu tohto roka

SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

Pieseň odkazuje na kauzy sexuálneho obťažovania a pripomína, že tento problém riešia ženy odjakživa.

Tento rok sa roztrhlo vrece s obvineniami slávnych mužov zo sexuálneho obťažovania, pričom najviac v tomto smere utrpeli hviezdy filmového priemyslu. Informácie o tom, kto sa ocitol na akomsi zozname slávnych hriešnikov, neutíchali. Svetlo sveta navyše teraz uzrela aj hymna, ktorá túto tému paroduje. Za pár dní sa stala virálnym hitom, videli ju už štyri milióny ľudí.

Pieseň nahrali ženy z televíznej šou Saturday Night Live. Vo videu odkazujú na kauzy sexuálneho obťažovania a pripomínajú, že tento problém riešia ženy odjakživa. A to, čoho svedkami sme boli doteraz, je podľa nich len kvapkou v mori toho, čo majú ženy na dennom poriadku. 

Hymna nesie výstižný názov Welcome to Hell a magazín Billboard ju označil za pieseň o sexuálnom harašmente. Ženy v nej chlapom odkazujú, že zo silných mužov sa zmenili na bežných predátorov. Ľudí provokatívnou piesňou rozdelili na dva tábory, no bez ohľadu na tie, ktoré video nepovažujú za zábavné, sa postarali o to, aby téma sexuálneho obťažovania tak skoro nezapadla prachom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia