Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2017 o 8:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

"Sám doma" ako hororová komédia na čele s krásnou herečkou? Better Watch Out je skutočne orignálnym prekvapením

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čas Vianoc sa blíži, no pokiaľ vás už nebaví každoročne sledovať klasické rodinné komédie, dajte šancu Better Watch Out.

Snímka režírovaná menej známym Chrisom Peckoverom (Undocumented) od začiatku jednoznačne zaváňala žánrovou originalitou, ale po pravde, až takéto milé prekvapenie sme od nej nečakali. Hlavným hrdinom hororovej komédie Better Watch out je 12-ročný mladík Luke (Levi Miller) a jeho najlepší kamarát Garret (Ed Oxenbould). Lukeovi rodičia chcú stráviť večer so svojimi priateľmi, a preto musí ich syna na noc niekto strážiť. Tým niekým je sympatická 17-ročná Ashley (Olivia DeJonge), ku ktorej Luke prechováva city. Trávenie spoločného času im však pokazia nezvaní hostia. Túto šancu Luke využije na to, aby sa v očiach Ashley osvedčil. Ako môže aj samotná upútavka napovedať, v rámci jeho kreativity budú voči návštevníkom domu využité skutočne zaujímavé nástrahy. 


Obsah snímky na vás azda môže pôsobiť tak trochu obyčajne a od filmu by ste preto neočakávali ani príliš veľké prekvapenie. Iba netradične podanú, hororovú zábavku, všakže? To je ale omyl, na ktorý sme tvorcom veľmi ľahko naleteli aj my. Spočiatku Bettter Watch Out naozaj "ide na vec" tradičným spôsobom a príbeh filmu vás nemôže vôbec ničím ohromiť. To sa ale zmení príchodom prvého votrelca. Vtedy ešte len začína tá pravá zábava. No, teda, "zábava". Ako sa to vezme. Z morálneho hľadiska by ste sa na udalostiach z filmu príliš smiať nemali. Peckoverove vyobrazenie snímky je síce vo svojej podstate humorné, ale zároveň veľmi drsné. Občas sa vám zdá, že pôjde o komédiu, miestami zacítite aj viaceré hororové prvky, ale v skutočnosti ide o celkom tvrdý thriller s niekoľkými brutálne zavraždenými obeťami.

"Sám doma" ako hororová komédia na čele s krásnou herečkou? Better Watch Out je skutočne orignálnym prekvapením
"Sám doma" ako hororová komédia na čele s krásnou herečkou? Better Watch Out je skutočne orignálnym prekvapením Zdroj: Well Go USA

Okrem originálneho námetu a drsného prevedenia však snímka disponuje ešte minimálne ďalšími dvoma plusmi, a tými sú herecká dvojka Levi Miller a Olivia DeJonge. Levimu s jeho hereckými kreáciami skladáme pomyselný klobúk, pretože vzhľadom na to, že má iba 15 rokov, stvárnil svoju postavu vyslovene ukážkovo. Za ním v žiadnom prípade ale nezaostávala ani mimoriadne sympatická Olivia DeJong (The Visit) a jej krása k snímke určite priláka nejedno mužské divácke oko. Better Watch Out má však, tak ako väčšina filmov, aj svoje slabé stránky. Tou najvýraznejšou je najmä fakt, že po "veľkom prekvapení", ktoré v deji spraví jednoznačný zlom, už k žiadnemu výraznému zvratu jednoducho nedôjde a vy už viac-menej zase viete, kam to všetko smeruje. Ale nebojte, dej snímky sa vyvíja veľmi pútavým spôsobom a vám tak skutočne nezostáva čas na nudu. Na druhej strane, pri určitých záberoch (hlavne tých vražedných) mohli tvorcovia pokojne ešte viac pritlačiť na pílu a vytlačiť z gore scénok čosi viac. 

Better Watch Out je kombináciou originálnej hororovej komédie a pomerne hrubého thrilleru. Napriek tomu, že má svoje muchy, veríme, že vás dokáže naozaj decentne pobaviť i zaujať. Ak už sa pri filme extra nezasmejete, určite upúta vašu pozornosť svojím krutým, priam až psychicky narušeným a maniakálnym prístupom k obetiam. Na ten sa však nepozerá ľahko už len z dôvodu, že motívom, alebo teda hlavnou pohnútkou za všetkým vykonaným zlom, je jednoducho obyčajná zábavka, ktorá sa akosi vymkla spod kontroly. 7,5/10

"Sám doma" ako hororová komédia na čele s krásnou herečkou? Better Watch Out je skutočne orignálnym prekvapením
"Sám doma" ako hororová komédia na čele s krásnou herečkou? Better Watch Out je skutočne orignálnym prekvapením Zdroj: Well Go USA
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia