Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2017, 10:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Elegantný dizajn alebo obrovská batéria. Tento smartfón ponúka pomer medzi cenou a výbavou, akému neodoláš

TECH
Uložiť Uložené

Názorný príklad, ako vyzerá "veľa muziky za málo peňazí" v praxi.

Existuje viacero ázijských výrobcov mobilných telefónov, o ktorých v našich končinách príliš často nepočujeme. Zatiaľ, čo Xiaomi alebo Huawei pozná snáď každý mladý Slovák, niečo také ako DOOGEE im veľa nehovorí. To však hneď neznamená, že jeho portfólio nemá čo ponúknuť. Práve naopak, ponuka tejto čínskej značky pozostáva z viacerých podarených kúskov s operačným systémom Android aj takým pomerom medzi ich cenovkou a hardvérovo-softvérovou výbavou, aký len tak hocikde nenájdete.

Elegantný dizajn alebo obrovská batéria. Tento smartfón ponúka pomer medzi cenou a výbavou, akému neodoláš
Zdroj: DOOGEE

Jedným z nich je model BL5000, ktorý vyniká ako elegantným konštrukčným prevedením, tak aj oblými krivkami a celkom dobrými technickými špecifikáciami. Predovšetkým, keď zoberieme do úvahy sumu, za akú sa predáva. Za necelé dve stovky vám vie ponúknuť 5,5-palcový Full HD displej s vysokým jasom, duálny fotoaparát s rozlíšením 13 megapixelov či dvojitým optickým priblížením bez straty kvality a až 5 050 mAh akumulátor, čo znamená, že by mal vydržať nabitý dva dni mierne náročnejšieho používania. Nechýba mu však ani nadštandardne rýchle nabíjanie, pretože za 10 minút doplníte až 40 percent obrovskej kapacity.

Výkon tu zabezpečuje tiež ázijský čipset od spoločnosti MediaTek. Procesor, ktorý v sebe skrýva, má 8 jadier a ak niekoho zaujíma veľkosť operačnej pamäte RAM, ide o 4 GB. Za zmienku ale stojí aj žiadaná dual SIM funkcionalita či možnosť vložiť microSD kartu, avšak na úkor jedného zo slotov pre spomínanú SIMku od mobilného operátora. 

Smartfón DOOGEE BL5000 nájdeš v ponuke e-shopu NIKITA.sk

Elegantný dizajn alebo obrovská batéria. Tento smartfón ponúka pomer medzi cenou a výbavou, akému neodoláš

Domov
Zdieľať
Diskusia