Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2017, 18:44
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Detektív Hercule Poirot sa vráti v pokračovaní Vraždy v Orient Exprese. Už v roku 2019 by mal v kinách rozlúsknuť Smrť na Níle

FILMY A SERIÁLY DEATH ON THE NILE
Uložiť Uložené

Hercule Poirot sa k nám o pár rokov vráti, aby vyriešil ďalšiu záhadu.

Belgičan s upravenými fúzmi, citom pre detail a schopnosťou vyriešiť aj ten najzamotanejší prípad, to je Hercule Poirot. Momentálne sa s ním môžete stretnúť aj v slovenských kinách vo filme Vražda v Orient Exprese (recenzia tu), založenom na detektívnom románe od spisovateľky Agathy Christie. Do úlohy svojrázneho detektíva sa prevtelil paťnásobný nominant na Oscara, írsky herec Kenneth Branagh (Dunkirk, Harry Potter a Tajomná komnata), ktorý je zároveň aj režisérom snímky.

Asistujú mu také herecké esá, ako Johnny Depp, Michelle Pffeifer či Judi Dench. Ak ste na detektívke už boli v kine a máte aký-taký prehľad o dielach Agathy Christie, určite vám neunikol odkaz na konci filmu, keď bol Poirot povolaný vyriešiť ďalší prípad, a to Smrť na Níle. Doteraz sa nevedelo, či ide iba o vtipný odkaz na ďalšie dielo od britskej spisovateľky, alebo sa skutočne môžeme tešiť na pokračovanie. Podľa najnovších informácií je však správna druhá možnosť, a teda je isté, že môžeme v kinách opäť očakávať prítomnosť belgického detektíva. 

Detektív Hercule Poirot sa vráti v pokračovaní Vraždy v Orient Exprese. Už v roku 2019 by mal v kinách rozlúsknuť Smrť na Níle
Zdroj: Fox

Štúdio 20th Century Fox by malo priniesť filmovú adaptáciu knižného diela na plátna kín už v roku 2019. Scenár napíše Michael Green, ktorý okrem Vraždy v Orient Exprese stál pri najúspešnejších projektoch tohto roka, akými sú napríklad Logan či Blade Runner 2049. Jediné, čo zatiaľ nie je isté, je účasť Kennetha Branagha na pozícii režiséra. Očakáva sa však, že si úlohu Poirota zopakujeDeath on Nile, po slovensky Smrť na Níle, je jednou z mnohých poviedok od zrejme najznámejšej autorky detektívnych románov na svete, Agathy Christie.

Príbeh sa, ako inak, točí okolo Poirota, ktorý je práve na dovolenke v Egypte. Tú mu prekazí vražda s pozadím mileneckého trojuholníka, ktorú musí vyriešiť. Dielo už raz bolo sfilmované, a to v roku 1978. Detektíva vtedy stvárnil herec Peter Ustinov a okrem neho si v snímke zahrala napríklad Angela Landsbury (To je vražda, napísala), či Maggie Smith, predstaviteľka profesroky McGonnagallovej z Harryho Pottera. Páčilo sa vám najnovšie spracovanie Vraždy v Orient Exprese, poprípade režisérsky a herecký výkon v jednom od Kennetha Branagha? Tešíte sa na pokračovanie slávneho románu, alebo dávate prednosť iným žánrom?

Detektív Hercule Poirot sa vráti v pokračovaní Vraždy v Orient Exprese. Už v roku 2019 by mal v kinách rozlúsknuť Smrť na Níle
Zdroj: Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia