Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2017, 14:49
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ridley Scott má pocit, že Votrelcovi dochádza dych. Čo to znamená pre prípadné pokračovania?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po tom, čo Covenant nezahviezdil tak, ako sa čakalo, z Ridleyho Scotta trochu opadol optimizmus.

Už máme za sebou Promethea aj Alien: Covenant a zatiaľ sa nezdá, že by Ridley Scott svojimi prequelmi k slávnemu Votrelcovi kopal kvalitatívne prvú ligu. Obe snímky si odniesli zmiešané reakcie divákov aj kritiky, Covenant bol dokonca aj výrazným finančným sklamaním. To nie je príliš dobrá pozícia, vzhľadom na to, že Scott by nám rád priniesol ešte minimálne štyri (či viac) filmov z tohto univerza.

Ďalším kúskom skladačky by mal byť Alien: Awakening, ten však pravdepodobne slovíčko Alien škrtne. Pred premiérou Covenanta sršal Scott optimizmom a bol odhodlaný vzkriesiť slávnu sci-fi ságu vo veľkom štýle. Keďže sa však z Covenanta vykľulo viac-menej sklamanie, režisér trochu zmenil tón. Svoje určite zohral aj fakt, že štúdio 20th Century Fox zvažovalo/zvažuje jeho náhradu.

Ridley Scott má pocit, že Votrelcovi dochádza dych. Čo to znamená pre prípadné pokračovania?
Zdroj: 20th Century Fox

Scott vo svojom najnovšom vyhlásení povedal, že sa cítil byť pod pracovným tlakom, keďže okrem réžie stále produkuje množstvo seriálov či iných filmov. Napriek tomu tvrdil, že Prometheus bol sľubným štartom. „Takže sme pokračovali Covenantom s myšlienkou oživiť ságu o Votrelcovi. Lenže mám dojem, že tej beštii dochádza dych, ak mám byť úprimný.

Je samozrejme otázkou, či Scott myslel, že dochádza dych celej sérii alebo mal skôr na mysli samotného Xenomorpha. Nech je ako chce, režisér stále pracuje na sequeli ku Alien: Covenant. Vyjadril sa, že nakrúcať by sa mohlo začať budúci rok. Podľa jeho slov by sa film mal viac zaoberať umelou inteligenciou, konkrétne Davidom v podaní Michaela Fassbendera, pričom Xenomorphovia by mali ustúpiť do pozadia.

 

Ridley Scott má pocit, že Votrelcovi dochádza dych. Čo to znamená pre prípadné pokračovania?
Zdroj: 20th Century Fox

„Myslím, že evolúcia Votrelca/Xenomorpha je takmer ukončená, takže sa budem snažiť presunúť k inému príbehu, ktorý by sa zaoberal svetom ovládanom umelou inteligenciou,“ podotkol Scott.Umelá inteligencia môže vytvoriť na novej planéte nový svet a stať sa jeho vodcom. Pre ďalší film máme naozaj veľké plány.“ Scott síce na ďalšom pokračovaní pracuje, v štúdiu Fox však zatiaľ oficiálne žiadny sequel neoznámili ani nepotvrdili. Uvidíme teda, či sa napokon Ridleymu podarí doraziť s víziou, ktorá vytrie zrak všetkým - kritikom aj divákom.

Domov
Zdieľať
Diskusia