Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017, 20:30
Čas čítania 0:00
Radka T.

Žena, ktorá sa vydala sama za seba, prežíva krízu. Zistila, že sa začala podvádzať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Žena, ktorá si vzala samú seba, priznala komplikácie v symbolickom zväzku.

Svet je plný zvláštností, ktoré nedokáže každý pochopiť. Pre mnohých je veľkou záhadou či dokonca výmyslom sologamia, ktorá býva označovaná aj ako trend. Vyberajú si ho najmä ženy a princíp je v tom, že sa sobášia samy so sebou, samozrejme, ide len o symbolický akt.

Často sa hovorí o tom, aby sme sa nebáli pozdvihnúť svoje sebavedomie a prijímali sa takými, akí naozaj sme. Väčšina ľudí na sebe hľadá nedostatky, nenávidí svoje zuby, nos, zadok, ale aj povahu, len málokto je so sebou naozaj spokojný. Pritom sebadôvera, úcta k sebe samému, ale aj sebaláska môžu byť kľúčom k dobrým vzťahom s ostatnými i úspechu. Pri sologamii to však môže vyzerať, že sebaláska zachádza do extrému a je prehnaná. No napriek tomu pribúda ľudí, ktorí chcú to, že majú radi samých seba, osláviť symbolickým aktom. 

Symbolický akt manželstva samej so sebou nie je cudzí ani Britke Sophie Tannerovej. Sophie si sľúbila, že bude milovať a ctiť si samú seba, čo potvrdila aj sobášom. Bolo to už pred dvomi rokmi, čo si sľúbila vernosť. Teraz však v jej vzťahu nastala poriadna búrka, keď verejne priznala, že vôbec nie je perfektný. Votrelo sa totiž doň podvádzanie.

Aby celý príbeh dával zmysel, je potrebné sa v ňom oboznámiť aj s ďalšou osobou. Tou je Ruari Barrett, reálny muž, s ktorým mala Sophie kedysi krátky vzťah. Pár tvorili päť mesiacov, pričom Ruari sa nikdy netajil tým, že mu imponuje polygamia. Vzťah so Sophie mu síce nevydržal, no títo dvaja na seba tak celkom nezanevreli. Zdá sa totiž, že so svojou bývalou priateľkou má Ruari toho spoločného viac. Aj on sa totiž rozhodol pre sologamný manželský zväzok a polygamia ho prestala zaujímať.

Žena, ktorá sa vydala sama za seba, prežíva krízu. Zistila, že sa začala podvádzať
Zdroj: www.youtube.com

Obaja, Sophie a Ruari, boli zrejme tak sklamaní láskou, že sa radšej rozhodli vziať si samých seba. Lenže Sophie Ruari nie je až taký ľahostajný, keďže sa s ním opäť začala stretávať. A práve v tom je problém spomínaného podvádzania, respektíve nevery.

Ale aj napriek problémom, ktoré vo samovzťahu Sophie teraz prežíva, rozvod neprichádza do úvahy. Vysvetlila to v relácii This Morning. Podľa nej je sologamné manželstvo o sebaláske. Neznamená to však odmietať zmysluplné vzťahy, ale skôr tie zlé.

„Ak by na svete existovalo viac sebalásky, nepotrebovali by sme podobné ceremónie,“ vyhlásila Sophie. Lenže vziať si sám seba je celoživotný záväzok a zodpovednosť za vlastné šťastie, takže rozvod nie je riešením. Sophie tak musí krízu vo vlastnom manželstve prekonať a prijať isté kompromisy. Je však zatiaľ ťažké odhadnúť, ako to reálne ovplyvní jej stretávanie sa s bývalým priateľom Ruarim. 

Domov
Zdieľať
Diskusia