Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2017, 14:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bitcoin sa rozdeľuje. Zo vzácnej kryptomeny vzniká ďalšia

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Takzvaný Bitcoin Gold má však mnoho nevýhod.

Bitcoin sa rozmnožuje! Len nedávno bol oznámený vznik novej kryptomeny menom Bitcoin Gold, ktorá do platnosti vstúpi už 1. novembra, po vzore jej predchodcu menom Bitcoin Cash. O čo však ide? Nová kryptomena bude mať v čase jej vzniku rovnaký kurz ako samotný Bitcoin. Ako to už s kryptomenami býva, všetko je pomerne zložité, no Bitcoin Gold, ktorý dostáva skratku BTG, sa vytvára ako akási moderovaná konkurencia voči bitcoinu. Ťaženie BTG je však imúnne voči rôznym rýchlostiam integrovaných obvodov slúžiacich na získavanie meny, čo napomôže väčšej stabilite kryptomeny a vo finále i samotnému Bitcoinu. Niektoré z bitcoinových zmenárni už ohlásili, že Bitcoin Gold začnú podporovať, no takmer nikto nepredpokladá, že by sa nová kryptomena stala populárna podobne ako samotný Bitcoin.

Bitcoin sa rozdeľuje. Zo vzácnej kryptomeny vzniká ďalšia
Zdroj: pixabay.com

Bitcoin Gold sa však stal terčom obrovskej kritiky, podľa mnohých expertov spôsobí viac problémov než úžitku. Tvrdia, že ide o riešenie, ktoré je narýchlo zbúchané dokopy. Samotné ohlásenie meny však spôsobilo poriadny rozruch, tesne po ňom totiž narástla hodnota Bitcoinu o niekoľko dolárov, za 1 BTC dnes získaš takmer 4783 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia