Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2017, 19:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Prieskumník na Facebooku zostane minimálne niekoľko mesiacov. Do iných krajín sa však nedostane

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Väčšina Slovákov ho pritom stihla znenávidieť hneď v prvý deň.

Facebook už pred takmer týždňom (vo štvrtok, 19.10.) zaviedol novú funkciu Prieskumník, ktorá sa okamžite stala terčom nenávisti takmer každého Slováka. Princíp je jednoduchý - pôvodný feed sa rozdeľuje na dva: Novinky, kde sa nachádza obsah súvisiaci s tvojimi priateľmi; a Prieskumník/Explore, kde sa nachádza obsah súvisiaci so stránkami. O všetkých možných nevýhodách si môžeš prečítať tu a aj keď samotný nápad nemusí byť katastrofálnym, jeho prevedenie plné chýb a kritických nedostatkov robí z tejto aktualizácie snáď najhoršiu, akú moderný Facebook kedy získal.

Prieskumník na Facebooku zostane minimálne niekoľko mesiacov. Do iných krajín sa však nedostane
Zdroj: facebook.com

Už v prvý deň fungovania Prieskumníka sa pritom ľudia sťažovali na problémy s novou aktualizáciou a dúfali, že čoskoro zmizne. To sa však tak skoro neudeje. Po takmer týždni totiž Slováci konečne dostali vyjadrenie od Facebooku. Denníku N na Twitteri odpovedal samotný šéf vývoja Newsfeedu Adam Mosseri a pre Slovensko nemá vôbec dobré správy. Na otázku, koľko nás ešte bude Prieskumník tyranizovať, odpovedal, že pravdepodobne mesiace. Facebook totiž tvrdí, že ľuďom dlho potrvá zvyknúť si na zmenu, medzi časom sa však pokúsia Prieskumník vylepšovať.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00


Facebook navyše potvrdil, že testované zmeny neplánuje šíriť do iných krajín. Momentálne funguje Prieskumník len v šiestich krajinách. Spolu so Slovenskom tak trpia Bolívia, Guatemala, Kambodža, Srbsko a Srí Lanka. V niektorých z väčších krajín funguje alternatíva s menom Explore Feed. Používatelia však majú len jeden feed a pomedzi posty sa zjavujú personalizované príspevky, ktoré by sa podľa Facebooku mohli používateľovi zapáčiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia