Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2017, 3:01
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Na bežné cesty vstupuje najdrsnejšie SUV planéty. Volá sa Tank, má V8-čku a slušnú balistickú ochranu

TECH
Uložiť Uložené

Extrémnejšie SUV by ste v predaji hľadali asi márne.

Automobilový trh sa stále viac zapĺňa SUV-čkami, nakoľko práve vozidlá tohto druhu zažívajú posledné roky predajný boom. Ten stále neutícha, práve naopak, automobilky preto chrlia jedno SUV za druhým, a to od tých najmenších až po tie najväčšie. Najnovšie do hry vstupuje vskutku neznáma americká automobilka Rezvani Motors, ktorá má práve v tomto segmente očividne čo to povedať. Jej nedávno ohlásený počin pod autentickým názvom Tank totiž prichádza na svet vo svojej finálnej podobe, no a tá vyráža dych. Ako uvádza samotná značka, má ísť o najdrsnejšie SUV na svete, čo ostatne pri pohľade na jeho tvary pravdepodobne nebude ďaleko od pravdy. Zďaleka pritom nemá ísť len o nekompromisný vzhľad, svoje dominantné postavenie chce dokázať aj v teréne.

Na to predpokladý má, a to nemalé, keďže nutné je podotknúť, že Rezvani Tank je postavené na základoch terénnej ikony Jeep Wrangler. O pohyb kolosu sa stará mohutný 6,4-litrový osemvalec HEMI s výkonom až 422 kW / 507 koní a 585 N.m. Rýchlostné parametre žiaľ nepoznáme, v prípade tohto terénneho monštra i tak hrajú druhé husle. O sprevodovanie sa stará automatická prevodovka, ktorá dokáže prenášať silu buď výhradne na zadné alebo všetky kolesá. Technici z Rezvani netaja inšpiráciu v armádnych zložkách, čomu zodpovedá aj použitie pancieru, vysoko-pevnostnej ocele a kevlaru, čím bol docielená balistická ochrana triedy VR7. SUV-čko je následné vybavené nepriestrelnými sklami, ale i termálnymi kamerami a nočným videním. Interiér netají príbuznosť s Wranglerom, osadený však bol novým multimediálnym systémom. Viac podrobností zatiaľ nevieme, vieme ale to, že Tank je hotová vec, ktorá ide s cenovkou od 178-tisíc dolárov seriózne do predaja.

Domov
Zdieľať
Diskusia