Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2017, 14:40
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

HBO začalo pracovať na scenári pre seriál Watchmen, aby sa čím skôr pustilo do natáčania s autorom The Leftovers či Lost

FILMY A SERIÁLY WATCHMEN
Uložiť Uložené

Damon Linfelof na svojom instagrame oznámil prvý deň nakrúcania.

Slávny komiks Watchmen spracovaný vo forme televíznej minisérie? To vôbec nemusí byť zlý nápad, obzvlášť pokiaľ vezmeme do úvahy náročnosť predlohy Alana Moorea a Davea Gibbonsa. Koniec-koncov, podobnými cestami sa chcel svojho času vydať aj Terry Gilliam, keď sa pokúšal Watchmen sfilmovať v 90. rokoch.

HBO na spoluprácu zohnalo Damona Lindelofa zodpovedného napríklad za The Leftovers či Lost. Napísal tiež scenár k filmom, ako Prometheus, Tomorrowland či Star Trek: Into Darkness. Na svojom instagramovom účte sa Lindelof pochválil fotografiou, ktorou zároveň oznámil, že produkcia seriálových Watchmen sa už začala. Fanúšikovia iste vedia, čo znamená obrázok časti sošky s písmenami In Gratitude. Ide o hrdinu Hollisa Masona, čiže prvého Nite Owla.

 

Day One.

Príspevok, ktorý zdieľa Damon (@damonlindelof),

Komiks Watchmen začal vychádzať v roku 1986 a veľmi rýchlo sa stal jedným z najoceňovanejších komiksových románov histórie. Na veľké plátno sa Mooreove dielo dostalo v roku 2009 pod režijnou taktovkou Zacka Snydera. V hlavných úlohách sa predstavili Patrick Wilson, Malin Akerman, Billy Crudup, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Matthew Goode a Carla Gugino. Samotný komiks sa dočkal aj svojho prequelu Before Watchmen, čo s hnevom prijal hlavne Alan Moore. Dúfajme, že sa tvorcom podarí náročnú predlohu uchopiť za ten správny koniec a dostaneme naozaj skvelý seriál.

HBO začalo pracovať na scenári pre seriál Watchmen, aby sa čím skôr pustilo do natáčania s autorom The Leftovers či Lost
Zdroj: Warner Bros
Domov
Zdieľať
Diskusia