Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 13:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mladí ľudia sa vyhýbajú kamarátom, ktorí pijú priveľa alkoholu a potom im robia hanbu. Agresivita a hlučnosť priateľov odrádzajú

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložiť Uložené

Tolerancia nie je až takou silnou stránkou mladej generácie.

Organizácia YouGov sa od roku 2000 venuje monitorovaniu verejnej mienky pri rôznych témach a ak momentálne nezisťuje popularitu politických strán, potom sa vie zaoberať aj prieskumom o priateľoch a alkohole. Charita Macmillan Cancer Support si v rámci svojej kampane „Go Sober for October“ zameranej na propagáciu nasledujúceho mesiaca bez kvapky alkoholu nechala urobiť prieskum medzi mladými ľudmi v Spojenom kráľovstve, pretože ich zaujímali postoje a pohľady na alkohol a jeho nadmerné používanie.

Výsledky neboli priveľmi prekvapivé, ale aspoň potvrdili, že ak človek nedokáže zvládať alkohol, ľahko môže prísť o kamarátov. Až štvrtina Britov sa vyjadrila, že postupom času prestali chodievať do barov s kamarátmi, ktorí sebe aj im po pár pohárikoch robia hanbu a 13 percent opýtaných sa s kamarátmi prestalo stretávať úplne, pretože pili priveľa alkoholu. Až 54 percent z 2000 respondentov odpovedalo, že najiritujúcejšou vlastnosťou kamarátov po vypití priveľa alkoholu je rastúca agresivita, zatiaľ čo 47 percent ľudí sa stretáva s nadmernou hlučnosťou.

Mladí ľudia sa vyhýbajú kamarátom, ktorí pijú priveľa alkoholu a potom im robia hanbu. Agresivita a hlučnosť priateľov odrádzajú
Zdroj: viral craze

Množstvo mladých ľudí sa vyjadrilo, že sa alkoholu vyhýbajú aj oni sami, pretože nevedia tolerovať neprispôsobivé správanie opitých ľudí a zároveň nechcú riskovať stratu priateľstva kvôli scénam v baroch. U mužov dokonca existovala dvojnásobne vyššia šanca, že sa s kamarátmi prestnú stretávať úplne, pretože ženy boli voči svojim kamarátkam o trochu tolerantnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia