Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2017, 13:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šikanovaného chlapca prišli do školy odviezť 50 tvrdí motorkári. Zabudol aj na samovražedné myšlienky a modriny

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Phil ani len nesníval o podobnom prvom dni v škole.

Phil Mick v jednej chvíli zvažoval samovraždu a v žiadnom prípade sa nechcel vrátiť späť do školy. Stále iba 11-ročný šiestak sa domov čoraz častejšie vracal s modrinami, ktoré sa mu vytvorili po úderoch a kopancoch od spolužiakov, pretože sa mu začali vysmievať za problémy s hmotnosťou. Phil našťastie celú situáciu prebral s vlastnou mamou a aj keď zostala zhrozená, vymyslela kreatívny spôsob, ako zviditeľniť problém svojho syna a ešte mu aj pomôcť.

Skontaktovala sa s majiteľom miestneho motorkárskeho obchodu a členom motorkárskej skupiny, pretože jej napadlo, že by motorkári mohli poslúžiť ako skvelý príklad toho, že iba padavky s osobnými problémami a komplexmi majú potrebu ubližovať cudzím deťom. Po prvotnom stretnutí spoločne vymysleli plán a zorganizovali ho počas prvého dňa školy, keď sa mal Phil vrátiť späť do triedy. Vychutnali si raňajky a potom viac ako 50 z nich nasadlo na svoje mašiny, aby Phila odviezli priamo pred vchod. Na september už majú naplánovanú ďalšiu charitatívnu jazdu proti šikane a v školách budú spoločne s odborníkmi diskutovať aj o prevencii samovrážd.

Domov
Zdieľať
Diskusia