Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2017, 17:50
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V bratislavských lesoch vznikol ďalší domček na strome! V hustom lese môžeš zažiť i nočné dobrodružstvo

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Už druhý lesný príbytok pre Bratislavu.

Na Slovensku vznikol už druhý domček na strome s možnosťou prenocovania. Spolu s prvým ležia oba rovno v srdci bratislavského lesoparku. Prvý sa nachádza neďaleko lokality Kačín, druhý zasa pri studničke Pod dubmi, neďaleko bývalého sanatória, kúpaliska a Druhého kameňolomu. Od najbližšej väčšej zástavby leží domček až 6,5 kilometra a na okolitých cestách majú autá bez povolenia zakázaný pohyb.

Nový domček je o niečo väčší než ten prvý a mali by sa doňho zmestiť štyri osoby. V blízkosti sú studnička, malá lúka, ohnisko a miesto na piknik. Kým cez deň bude domček dostupný každému, na noc sa bude dať prenajmúť a záujemcovia tak môžu zažiť ideálne nočné dobrodružstvo v lese. Bratislavské lesy síce nie sú práve džungľou, no vidieť v nich diviaka či srnku by rozhodne nemal byť problém. Zľaknúť sa však môžeš napríklad užovky stromovej, najväčšieho slovenského hada (meria až meter a pol). Menšie zvieratá škrtí, ľudí kúše, no v podstate je neškodná. Prvý domček bol otvorený v októbri, druhý otvorí brány 15. júla, hoci už je asi týždeň dostavaný. Aktuálne sa zariaďuje, aby sa mohol stať ďalšou bratislavskou vyhľadávanou atrakciou.

Domov
Zdieľať
Diskusia