Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2017, 17:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Jurského sveta v tom má jasno: pokračovanie bude oveľa lepším a hlavne strašidelnejším filmom než prvá časť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Celkom silné slová. Myslíte, že to tak skutočne bude?

Colin Trevorrow zvládol Jurassic World takmer na výbornú. Rozhodne to nemal ľahké. S réžiou veľké skúsenosti pred týmto filmom nemal a najať ho bolo celkom riskantné. Zo snímky však bolo cítiť jeho prínos a nešlo o až taký štúdiový film, aký všetci očakávali. Od podobných rebootov a návratov veľkých značiek sa očakáva vždy aspoň mierne sklamanie, no Jurský svet dokázal pobaviť milióny divákov po celom svete, odniesol si prevažne kladné hodnotenia a zarobil neskutočné peniaze (jedno z najväčších pozitívnych prekvapení v box office 21. storočia). K dvojke sa ale ako režisér nedostal. Zlanárilo ho Disney na natáčanie Star Wars: Episode IX. To si tak v roku 2012 vydáte Safety Not Guaranteed, pričom vaše nasledujúce filmy sú zo sveta Jurského parku, Star Wars a medzitým si stihnete natočiť aj drámu s talentovanými hercami. Slušný kariéry zvrat. 

Režisér Jurského sveta v tom má jasno: pokračovanie bude oveľa lepším a hlavne strašidelnejším filmom než prvá časť

Na svoje miesto ale pred odchodom dohodil talentovaného J. A. Bayonu (Nič nás nerozdelí, Monster Calls, Sirotinec). Podľa jeho filmografie by sme mohli usúdiť, že sa na snímku hodí viac než dostatočne a jednoznačne ide o skvelého režiséra. A to si o ňom myslí aj Colin Trevorrow. Nedokáže si ho vynachváliť a spoluprácu s ním označuje za tú najlepšiu, akou si kedy v profesionálnom živote prešiel. A to nás robí šťastnými, že? Colin pomáhal spísať scenár a taktiež sa na filme podieľa ako výkonný producent.

Mnohokrát bol na natáčaní a okrem iného vyzdvihol aj režisérov talent pre vytváranie strachu a zachytenia strašidelnej atmosféry pomocou tieňov, napätia, ticha a postupnej gradácie. Rozhodol sa predostrieť strach divákom očami detí a všetci dobre vieme, že ho prežívajú úplne inak než dospelí ľudia. Údajne mu to ide skvelo a druhá časť rebootu bude o dosť strašidelnejšia. Nemusíte sa však báť, že by šlo o čistokrvný horor. V jadre bude film stále dobrodružnou jazdou s prvkami humoru, blockbusterovej akcie a štipky romantiky. Krvavé zuby T-Rexa sú len bonusom.


Colin očividne miluje Jurský svet a všetko s ním spojené a s Bayonom je nesmierne spokojný. Sám dokonca tvrdí, že natočí lepší film než on, a to sa len tak často nevidí, obzvlášť v tak krátkom časovom horizonte medzi danými snímkami. A hoci napísal scenár, tvrdí, že od začiatku do konca je to film nového režiséra. Colin taktiež prezradil, že budú oveľa viac využívať robotické modely dinosaurov. Počas práce na prvej časti sa o ich možnostiach naučil veľa dôležitých vecí a plánuje ich všetky využiť. Používať sa budú najmä pre pomalé a strašidelné scény, keďže roboti nemôžu behať tak, ako to pre akčné sekvencie autori potrebujú. 

Pratt sa taktiež vyjadril veľmi pozitívne aj k režisérovi projektu: „Je to pozoruhodný filmár. Ak uvidíte jeho thriller The Impossible alebo fantasy snímok A Monster Calls, pochopíte, že je naozaj suverénne vizuálny majster. Nechýbajú mu ani hlboké emócie a napätie. Myslím, že Jurassic World 2 bude omnoho desivejšou verziou, a taktiež aj trochu temnejšou, pričom rozšíri a posunie príbeh dopredu takým spôsobom, ako naozaj nečakáte a ani si vlastne nedokážete predstaviť."

Sequel bude oproti jednotke výrazne odlišný a jeho psychologický odkaz sa bude opierať o vzťah ľudí so zvieratami. O to, ako sa k nim správame, ako hlavne tie nebezpečné držíme v klietkach a ako sa na ne niektorí ľudia pozerajú ako na zbrane. Všetko to bude v dvojke adresované, avšak, ak sa vám zblázni lev, dokážete ho veľmi rýchlo zlikvidovať. Ale taký T-Rex... 

Režisér Jurského sveta v tom má jasno: pokračovanie bude oveľa lepším a hlavne strašidelnejším filmom než prvá časť
Zdroj: WallpaperCave

Pre pripomenutie, Pratt hrá rolu Owena, trénera dinosaurov a výskumníka v parku, ktorý chápe dinosaurov oveľa viac ako finančne motivovaní majitelia zábavného strediska budúcnosti. Chrisa uvidíme opäť v tejto úlohe aj v druhej časti, no počas rozhovoru neposkytol ďalšie fakty ohľadom jeho smerovania v príbehu. Snáď opäť uvidíme aj jeho "učiteľské" schopnosti na nových špeciálne zmutovaných zveroch tajných laboratórií komplexu. Okrem neho sa vracia aj Bryce Dallas Howard (autori pokračovania už vtipkovali, že tentokrát bez opätkov) ako Claire či BD Wong ako Dr. Wu. Medzi nováčikmi sú Toby Jones (skvelý záporák z poslednej série Sherlocka) či Ted Levine (Monkov kolega Stottlemyer). Z Jurského parku sa nám navyše vracia Jeff Goldblum ako Ian Malcolm, ktorého všetci dobre poznáme z pôvodného Jurského parku. Zatiaľ sa nevie, aká veľká bude jeho rola, ale znovu príde filozofovať, keďže mal pravdu už od samého začiatku. Pokračovanie Jurassic World dorazí do kín 22. júna 2018, momentálne prebieha natáčanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia