Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2017, 12:08
Čas čítania 0:00
Patrik O.

Nový experiment s umelou inteligenciou od Google spraví aj z najškaredšej kresby peknú ilustráciu

TECH UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Quick, Draw! je unikátny experiment s umelou inteligenciou uľahčujúci tvorbu počítačovej grafiky

Technológie robia každý rok obrovské pokroky, a preto nie je ničím zvláštnym, že I umelá inteligencia naberá stále nové a zaujímavé schopnosti. Tie si môžeme pravidelne skúsiť v Google Experimentoch, kde talentovaní kóderi zdieľajú svoje jednoduché experimenti s AI.

Nový experiment s umelou inteligenciou od Google spraví aj z najškaredšej kresby peknú ilustráciu
Zdroj: youtube.com/GoogleDevelopers

Po poslednom pútavom pokuse “Quick, Draw!” prináša Google užitočný tool s názvom AutoDraw. Autormi sú Dan Motzenbecker a Kyle Philips s priateľmi. Funguje na všetkom, na čo si zmyslíš. Laptop, stolový počítač, mobil či tablet. Jedná sa aplikáciu na kreslenie, ktorá pretvorí aj tú najväčšiu čmáranicu na krásnu ilustráciu vytvorenú umelcami z rôznych kútov sveta. Umelá inteligencia rozpozná, o čo si sa snažil, a okamžite ti navrhne poriadne spracovanú kresbu. Okrem tejto funkcie ponúka experiment aj možnosť využívať klasické nástroje známe z iných grafických editorov, čiže vymaľovanie, kreslenie, pridávanie objektov a textu.

 

AutoDraw by malo poslúžiť ako nástroj, ktorý sprístupní počítačovú kresbu širšej verejnosti nemusiacej sa viac báť o svoje umecké (ne)schopnosti. Všetky vytvorené obrázky si následne môžeš stiahnuť alebo ich zdielať s priateľmi. Tak to utekaj skúsiť na autodraw.com.

Domov
Zdieľať
Diskusia