Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2017, 16:11
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Gábor Boráros: Bojovník, ktorý rozdáva tvrdé údery ako na bežiacom páse a jedného dňa by chcel preraziť v USA (Rozhovor)

REFRESHER CONOR MCGREGOR GÁBOR BORÁROS OKTAGON
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zápasníka MMA si za krátky čas obľúbili tisícky Slovákov, ale aj našich českých bratov.

Bojový šport, ktorý neustále naberá na popularite a to nielen v Spojených štátoch amerických, ale aj naprieč Európou. Presne to je dnešné MMA. Zmiešané bojové umenia patria medzi vôbec najtvrdšie odvetvia športu vôbec a jeho protagonisti neraz pocítia tvrdosť, po akej určite netúžite. Medzi najznámejších, ak nie vôbec najznámejší bojovník na Slovensku je Gábor Boráros, ktorého môžete poznať napríklad skrz televíziou propagovaný Oktagon. Práve už dvojnásobného šampióna spomínanej výzvy sa nám podarilo vyspovedať. Poďme na to.

Ahoj, Gábor. Môžeš sa prosím ťa na úvod trochu bližšie predstaviť aj našim čitateľom, ktorí ťa doteraz nemali možnosť spoznať?

Ahojte, moje meno je Gábor Boraros, mám 25 rokov a už priblížne 8 rokov sa venujem MMA.

 

Len pred pár dňami si opäť ovládol Oktagon, tentokrát v bratislavskej Hant Aréne. Aké sú tvoje pocity po úspešnej obhajobe?

Keď sme v Oktagone začínali, tak som bol zvedavý, aké to vlastne celé bude. Bál som sa, že to v televízii nebude vyzerať dobre, ale naopak, všetko bolo pekné a kvalitne zorganizované po každej stránke. Vôbec to nepôsobilo ako hra. MMA je bojový šport, ktorý znamená mať srdce a rešpekt. Moje pocity po výhre boli úžasné, ako ste mohli vidieť po zápase.

Odporúčané
Zápasník Daniel Škvor o Oktagone: Poppeck aj Xavier sú nudní zápasníci. Vybral som si súpera, ktorého nikto nechcel Zápasník Daniel Škvor o Oktagone: Poppeck aj Xavier sú nudní zápasníci. Vybral som si súpera, ktorého nikto nechcel 11. apríla 2024, 12:00

Od prvej edície si nabral na váhe, respektíve svalovej hmote. Plánuješ už zotrvať v danej váhovej kategórii alebo ti nerobí problém priberanie/chudnutie podľa jednotlivých výziev?

Normálne važím 87 kilogramov, avšak zápasím v o 10 kilogramov ľahšej váhovej kategórii a cítim sa v nej dobre. Vyššie už ísť naozaj nechcem. Už teraz je to pomerne veľa.

Ktoré z dvoch víťaztiev v hlavnom zápase Oktagonu je pre teba cennejšie a z akého dôvodu?

Obidve výhry si cením rovnako, keďže boli v mojom živote aj kariére veľmi dôležité. Tým, že ale v Prahe išlo o finálový zápas, bol na mňa vyvinutý väčší psychický tlak, ktorý sa mi našťastie podarilo uniesť. 

Ako priblížne vyzerá tvoja príprava na zápas? Respektíve, čo všetko obsahuje jedna tvoja tréningová jednotka?

Trénujem takmer stále, v prípade, že nemám pred zápasom, tak je to 5-krát do týždňa. V čase prípravy je to všetko dvojfázovo. Čo sa týka samotného tréningu, záleží aj od nasledujúceho súpera. S trénerom pozeráme, či môj protivník uprednostňuje skôr boj v stoji alebo na zemi a k tomu prispôsobujeme všetko ostatné. 

Ja osobne radšej bojujem v stoji, ale dobrý som taktiež aj na zemi, pričom hlavne moje "Ground and Pound" je veľmi dobré a hlavne tvrdé. Akonáhle sa ocitneme so súperom dole, tak sa snažím čo najviac udierať a zničiť ho.

Považuješ MMA za nebezpečný šport? Aké najhoršie zranenie si si už odniesol domov zo zápasu?

Áno, určite je to nebezpečné. Mal som už nespočetne veľa zranení, ale azda najhoršia a taktiež najbolestivejšia bola zlomená sánka. Uuh, na to si radšej ani nechcem spomínať, bolo to vtedy strašné a pauzoval som kvôli tomu takmer celý rok. 

Odporúčané
VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd 26. marca 2024, 12:00

Conor McGregor robí MMA až neuveriteľnú reklamu. Je to podľa teba práve nezastaviteľný Ír, ktorému vďačime za to, že sa danému športu dostáva toľkej pozornosti a tým pádom máte aj vy ostatní bojovníci lepšie podmienky? 

Conor McGregor je v súčasnosti už veľmi známy človek a taktiež je jeden z najväčších bojovníkov MMA. Takže určite má veľkú zásluhu na aktuálnej pozícii nášho športu v médiách a v spoločnosti. 

Prípadný zápas medzi Conorom a Floydom Mayweatherom by opät raz posunul hranice športu. Ako myslíš, že by daný súboj dopadol? 

Conor je úplne iný level v MMA a možno že ukáže aj niečo nové a iné v boxe. The Notorious je muž plný veľkých prekvapení a samozrejme tu existuje šanca v porazení Floyda Mayweathra v čisto pästnom súboji. 

Gábor, tesne pred koncom nášho rozhovoru ani teba neminie naša klasická otázka a to: Aký film, seriál, hudobný album, hru, aplikáciu alebo technickú vychytávku máš v obľúbe a odporučil by si ju aj našim čitateľom?

P.S. - Minule sme ťa zazreli v najnovšom videoklipe P.A.T. na skladbu Nepriestrielný. Poznáte sa s Ferom už dlhšie alebo ťa oslovil len kvôli účinkovaniu v uvedenom vizuále?

Spomedzi filmov to bude určite Gladiátor s Russellom Croweom. Seriály príliš často nepozerám, takže neviem vybrať žiaden obľúbený. Čo sa týka hudby, tak najčastejšie počúvam Eminema a Rytmusa. Najviac ma bavia asi hry, pričom naposledy som si veľmi išiel historické Ryse: Son of Rome a God of War. Nepohrdnem však ani UFC, na ktoré ma vyzval aj Sajfa v poslednej časti LVL Lama

S P.A.T. sa nepoznáme, ale som kamarát s Rytmusom, ktorý ma zavolal aj do klipu. 

Aké sú tvoje plány na najbližšie obdobie a kde vidíš seba samého o takých 5 rokov?

Stále tvrdo trénovať. Dúfam, že nebudem mať žiadne vážnejšie problémy, hlavne čo sa týka zdravia, pretože len tak existuje šanca, že by som sa mohol prebojovať až do organizácie UFC alebo menej známeho Bellatoru. Taktiež spoločnosť, v ktorej zápasia veľmi kvalitní a silní bojovníci. 

Odporúčané
MMA bojovníčka Lucia Szabová sa vracia do klietky: Pôrod bol náročnejší než akýkoľvek zápas, materstvo mi dalo facku MMA bojovníčka Lucia Szabová sa vracia do klietky: Pôrod bol náročnejší než akýkoľvek zápas, materstvo mi dalo facku 21. marca 2024, 10:00

Gábor, na záver by sme sa ti chceli veľmi pekne poďakovať za tvoj čas a teraz už prenechávame priestor tebe, aby si mohol zanechať odkaz našim čitateľom a svojim fanúšikom.

Ďakujem vám za oslovenie a všetkým prajem len to najlepšie. Držte sa a vidíme sa na ďalších zápasoch v klietke. 

Domov
Zdieľať
Diskusia