Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2017, 18:04
Čas čítania 0:00
LucFoxx

Odfotila posledný záber Johna Lennona a Yoko Ono, nahú Angelinu Jolie, ale aj Whoopi Goldberg vo vani plnej mlieka

VOGUE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Annie Leibovitz a jej fotografie, ktoré spôsobili rozruch nielen v Amerike.

Fotografka Annie Leibovitz je považovaná za jednu z najlepších portrétnych fotografov v Amerike. Začínala v časopise Rolling Stone, istý čas fotila pre Vanity Fair a jej fotografie nájdete aj v svetoznámom Vogue. Jej tvorba je veľmi odvážna, mnohé z fotografií možno považovať za prevratné a ikonické. Pred jej objektívom sa objavila snáď každá celebrita od Leonarda DiCapria, Brada Pitta, cez Angelinu Jolie, Adele, Lady Gagu, Meryl Streep až po prezidenta Baracka Obamu či kráľovnú Alžbetu II.

 

Angelina Jolie for Vanity Fair magazine June 2005 by photographer Annie Leibovitz

Príspevok, ktorý zdieľa Jolie & Swanepoel & Gisele (@angelinacandice),

 

#MerylStrepp #AnnieLeibovitz

Príspevok, ktorý zdieľa @maviboom,

Annie sa začala zaujímať o rôzne druhy umenia už na strednej a napokon sa rozhodla pre štúdium maliarstva na San Francisco Art Institute. O fotografie sa začala viac zaujímať až počas návštevy Japonska, kam cez prázdninách šla za svojimi príbuznými. Niekoľko ďalších rokov rozvíjala svoje fotografické schopnosti a prvého úspechu dosiahla v roku 1970, keď za 25 dolárov predala časopisu Rolling Stone jednu svoju fotografiu. V tom čase tiež absolvovala s kapelou Rolling Stone svetové turné ako ich oficiálna fotografka.

Jej portfólio zaujalo natoľko, že prvou úlohou v časopise bolo fotografovanie Johna Lennona. Vtedy vznikla jedna z najznámejších a zároveň posledných fotografií speváka kapely The Beatles a jeho partnerky Yoko Ono. Johna Lennona zastrelili len pár hodín po fotení. Annie pôvodne chcela, aby boli na fotke obaja nahí, ale Yoko to odmietla. Na titulke časopisu mal byť zobrazený iba John, ale nesúhlasil s tým a chcel, aby tam bola aj Yoko. Keď bol po fotení zastrelený, Annie v redakcii povedala tento príbeh a ich spoločná fotografia sa objavila na obálke časopisu. O dva roky neskôr si vyslúžila post hlavnej fotografky, z tohto obdobia si však odniesla závislosť na kokaíne, ktorej sa ďalších päť rokov zbavovala.

 

Yoko Ono & John Lennon, 1980 by #annieleibovitz via @notarton

Príspevok, ktorý zdieľa Clo (@c__l__o),

V roku 1991 spôsobila Annie Leibovitz rozruch fotografiou Demi Moore, ktorú mnohí považovali za škandalóznu a nemorálnu. Herečka v tom čase čakala svoje druhé dieťa a na obálke časopisu Vanity Fair sa objavila úplne nahá. Napriek tomu, že to niektorí ľudia považovali za pohoršujúce, svoj účel splnila. V prvý deň predaja bol časopis v novinových stánkoch na najväčšej stanici Grand Central Terminal v New Yorku vypredaný už v priebehu rannej dopravnej špičky. V ostatných častiach krajiny ho predávali v bielom papierovom obale ako zvykli baliť porno časopisy. V niekoľkých supermarketoch ho odmietli predávať úplne a pred redakciou Vanity Fair parkovali celé dni televízne štáby čakajúce na vyjadrenie.

Ďalšia známa fotografia zobrazuje komediálnu herečku Whoopi Goldberg vo vani plnej mlieka. Tento záber bol inšpirovaný jednou z úloh Whoopi Goldberg, v ktorej stvárnila malé černošské dievčatko, ktoré používalo na umývanie pokožky bielidlo. Na fotenie bolo potrebných niekoľko litrov mlieka, ktoré v hrncoch ohrievali na sporáku a následne liali do vane. Whoopi skočila do vane, vyplazila jazyk a ikonický záber bol na svete.

 

#whoopigoldberg #annieleibovitz #vanityfair #bubblebath

Príspevok, ktorý zdieľa Sergei BOISSIER (@swisscubano),

Od roku 2007 spolupracovala Annie Leibovitz so spoločnosťou Walt Disney. Vytvorila pre nich sériu snímok, na ktorých sú v úlohe postáv z príbehov Walta Disneyho vyobrazené rôzne celebrity. Na obrázkoch sa objavili osobnosti ako Beyoncé, Scarlett Johansson, Taylor Swift, Jennifer Lopez, ale aj David Beckham, Zac Efron či Johnny Depp. Táto kampaň bola vytvorená na podporu Disney parkov.

 

"Brave/Tangled" Merida - Jessica Chastain Rapunzel - Taylor Swift #DisneyDreamPortraitSeries #AnnieLeibovitzPhotography

Príspevok, ktorý zdieľa Django Nhero ™ (@theonlydjangonhero),

Počas svojho života vydala celý rad fotografických publikácií a jednou z najvýznamnejších bola kniha Women. Tá obsahovala fotky, ktoré niesli spoločnú tematiku - ženu, žijúcu v Amerike koncom 20. storočia. Od astronautky, chirurgičky cez obete domáceho násilia až po umelkyne a prvé dámy.

Domov
Zdieľať
Diskusia