Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2017, 23:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Po alkohole a marihuane siahnu skôr múdrejší ľudia, tvrdia vedci. Čo sa ale týka cigariet, tie ich už nelákajú

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL MARIHUANA
Uložiť Uložené

Patríš medzi nich?

Možno to niektorí z vás tušili, ale je to tak. 7 rokov trvajúci vedecký výskum, ktorého sa zúčastnilo viac ako 6-tisíc mladých ľudí, priniesol jasný dôkaz, že k užívaniu alkoholických nápojov a marihuany inklinujú skôr inteligentnejší jedinci. Anglickí vedci totiž tvrdia, že ak sa dieťati v škole darí, existuje väčšia pravdepodobnosť, že ako dorastenec siahne po pive, fľaši vodky alebo takom jointe. Výsledky práce odborníkov boli publikované na renomovanom vedeckom webe British Medical Journal.

"Zistili sme, že adolescenti s vyššími akademickými schopnosťami majú menšiu pravdepodobnosť, že začnú fajčiť, avšak väčšiu, že začnú na regulárnej báze piť alkohol alebo užívať marihuanu."

Ako píše web RT, niekoľko rokov trvajúci výskum mal za úlohu zistiť vzťah medzi študijnými výsledkami mladých ľudí a užívaním alkoholu, trávy aj tabakových cigariet. Ich vedomosti boli preverované komplexným testom z matematiky, vedy a angličtiny, pričom každý, kto sa ho zúčastnil, mal 11 rokov. A najzaujímavejšie na tom všetko je, že sa podľa ostrieľaných vedcov ich preferencie nezmenia ani rastúcim vekom, čiže si svoje vybudované návyky zoberú až do dospelosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia