Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2017, 14:43
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone bol v roku 2016 najpopulárnejší smartfón na svete. Neporazil ho ani jeden konkurenčný model

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Apple to ešte nezabudol.

Kalifornské jabĺčko v technologickom pokroku možno trošku zaostáva, no čo sa týka úspechu, tak s tým si stále rozumie. A dôkazom je aj táto zaujímavá analýza spotrebiteľského trhu s inteligentnými mobilnými telefónmi, podľa ktorej bol v uplynulom roku najúspešnejším smartfónom práve iPhone 6s. Nie, neprekonala ho ako novšia generácia iPhone 7, tak ani Galaxy S7 z dielne juhokórejskej špičky. Výskumná spoločnosť IHS Markit sledovala objem zásielok viac ako 350 modelov od rôznych výrobcov z celého sveta a zistila, že prvé, druhé, tretie a aj to štvrté miesto patrí Apple.

Za tak obrovským úspechom zrejme stojí takmer identické vizuálne či konštrukčné prevedenie sedmičky, miesto ktorej mnohí zákazníci siahli radšej po predchádzajúcej generácii s nižšou cenovkou. Ako je teda možné vidieť na grafe nižšie, iPhone 6s má na konte okolo 60 miliónov odoslaných (predajcovi alebo konečnému zákazníkovi) kúskov, zatiaľ čo iPhone 7 niečo cez 50 miliónov. Pri Android smartfóne Samsung Galaxy S7 edge sa čísla pohybujú na úrovni približne 25 miliónov kusov. 

iPhone bol v roku 2016 najpopulárnejší smartfón na svete. Neporazil ho ani jeden konkurenčný model
Zdroj: IHS Markit
Domov
Zdieľať
Diskusia