Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2017, 12:19
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Návštevník múzea spadol na sochu za 700-tisíc eur, keď si s ňou robil selfie. Nikto nebol z jeho nešikovnosti veľmi nadšený

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ako si urobiť svoj deň krajším.

Japonská umelkyňa Yayoi Kusama momentálne vystavuje svoje sochy a množstvo ďalších umeleckých diel v múzeu v americkom Washingtone. Jej výstava sa nachádza v Hirshhron Museum a obsahuje až šesť rôznych miestností plných zážitkov z umenia s názvom Infinity Mirror Rooms. Jedna z miestností sa volá All the Eternal Love I Have for the Pumpkins, čiže sa v nej nachádza aj niekoľko diel zobrazujúcich tekvice, avšak miestnosť bola údajne taká preplnená umeleckými kúskami, že sa v nej pred pár hodinami prihodila menšia katastrofa.

Zvedavý návštevník si v tejto miestnosti chcel urobiť závideniahodnú selfie fotografiu, lenže ho zradila stabilita a keď sa potkol o jeden z vystavených predmetov, spadol priamo na tekvicu a aj keď ju úplne nezničil, výstava musela byť prerušená a na niekoľko hodín uzavretá, pričom sa upravovala pre väčšiu bezpečnosť. Najhoršie na celom incidente bolo to, že poškodená socha síce nemala definovanú hodnotu, ale tekvicová socha jej podobná sa pred dvomi rokmi predala za viac než 700-tisíc eur, takže by sme určite nechceli byť v koži nešťastníka, ktorému sa ju podarilo poškodiť, aj keď si nemyslíme, že za ňu bude musieť zaplatiť. Umelkyňa už prisľúbila, že do niekoľkých týždňov pošle do USA náhradnú sochu, takže výstava nebude o nič ochudobnená.   




Domov
Zdieľať
Diskusia