Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2017, 17:08
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zaplať, koľko uznáš za vhodné. Nový koncept obchodu vo Veľkej Británii si ľudia zamilovali

ZAUJÍMAVOSTI POTRAVINY VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Nákup môžeš vymeniť za sumu, akú chceš.

Veľká Británia sa môže pochváliť unikátom svetových rozmerov. Predávanie potravín, ktoré by sa inak vyhodili len kvôli vysokým štandardom, už síce nie je nič prekvapujúce a začali to robiť aj miestne veľké obchodné reťazce ako napríklad TESCO, projekt Real Junk Food je o inom. Mierne poškodené či znetvorené ovocie, ktoré nie je natoľko "pekné", aby sa dostalo do bežných obchodov si totiž ľudia môžu kúpiť za pre nich vhodnú cenu. Obchod pôsobí skôr dojmom stredne veľkého skladu, okrem ovocia a zeleniny v ňom však nájdeš aj bežné potraviny, ako dezerty, mliečne výrobky, cestoviny, nápoje a podobné suroviny, všetko však tesne pred skončením spotreby, preto sa musíš s konzumáciou poponáhľať. Zakladatelia Real Junk Food takto reagujú na fakt, že sa ročne zbytočne vyhodí alebo pokazí viac než 1,3 miliardy ton potravín, pričom asi 800 miliónov ľudí na svete nemá prístup k zdravým surovinám. Takto ich môžu získať za cenu, ktorá im vyhovuje.

Real Junk Food je pokračovaním projektu kaviarne, kde podobne ako tu, môžeš zaplatiť sumu, akú uznáš za vhodnú. Aj tamojšia káva je vyrábaná zo surovín, ktoré by sa často nedostali na regále bežných obchodov. Samotní majitelia tiež spolupracujú na vyzbieravaní jedla, bez nich by skončilo v odpadkových košoch. Takýmto spôsobom zamedzujú zbytočnému plytvaniu a na "horších" veciach", si ešte môže niekto pochutnať.

Zaplať, koľko uznáš za vhodné. Nový koncept obchodu vo Veľkej Británii si ľudia zamilovali
Zdroj: Real Junk Food & inhabitat.com
Domov
Zdieľať
Diskusia