Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2017, 9:20
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Budhistický mních prevážal 400-tisíc tabletiek metamfetamínu. Policajti len krútili hlavami, keď v jeho kláštore objavili ďalšie 4 milióny tabletiek

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mních si zrejme privyrábal ilegálnym spôsobom.

Mjanmarsko je jedným z najväčších ázijských producentov drog a narkotík na svete a podľa najnovších informácií od miestnej polície v tom má čiastočne prsty aj budhistický mních. Informácie z Mjanmarska hovoria o tom, že polícia zastavila podozrivé vozidlo smerujúce z dediny Shwe Baho do mesta Maungdaw a za jeho volantom objavila mnícha, ktorý sa tváril nenápadne, ale nedokázal zakryť viac než 400-tisíc tabletiek metamfetamínu ukrytých na rôznych miestach v aute. Policajti mali podozrenie, že by tento prefíkaný mních mohol skrývať ešte oveľa viac drog, a tak sa s ním vybrali do jeho budhistického kláštora, kde na nich čakalo príjemné prekvapenie. Po jeho prehliadke vyniesli von približne 4,2-milióna metamfetamínových tabletiek a to bude bohato stačiť na to, aby si mních posedel za mrežami niekoľko dlhých rokov.

Ako informoval portál Guardian, mjanmarská polícia v poslednom období zvyšuje množstvo skonfiškovaných metamfetamínových tabletiek, pretože v roku 2015 zabavila 50 miliónov a za minulý rok sa číslo vyšplhalo už na 98 miliónov kusov tabletiek.

Budhistický mních prevážal 400-tisíc tabletiek metamfetamínu. Policajti len krútili hlavami, keď v jeho kláštore objavili ďalšie 4 milióny tabletiek
Zdroj: Wikimedia Commons - ilustračné foto

Domov
Zdieľať
Diskusia