Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2017, 17:53
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Návrat ku klasike? Nádherný koncept iPhone 8 ukazuje displej bez rámikov, zaoblené sklo a kovový rámik

TECH APPLE DIZAJN
Uložiť Uložené

Takto by mohol vyzerať ďalší iOS smartfón.

Už dlhšie sa v technologických kuloároch povráva, že nadchádzajúca generácia iPhonu prinesie viacero razantných zmien, a to ako po konštrukčnej, tak aj po hardvérovej či vizuálnej stránke. Neskromné očakávania možno odôvodniť minuloročnou sedmičkou, ktorá sa oproti predchádzajúcemu modelu príliš nelíši, alebo faktom, že smartfón tento rok oslavoval okrúhle výročie. Tieto dva faktory dávajú kalifornskému gigantovi pádny dôvod, aby vložil do iPhone 8 úplne všetko, pretože v opačnom prípade existuje pomerne veľká pravdepodobnosť, že prídu problémy. Apple má momentálne dve možnosti. Tou prvou je telo z jedného kusu odolného skla, respektíve keramiky, a druhou, viac reálnejšou, zase overená kombinácia dvoch kusov skla s rámikom z kovu. A najnovší koncept nám dáva ako takú predstavu, čo všetko môžeme už tento september očakávať.

Návrat ku klasike? Nádherný koncept iPhone 8 ukazuje displej bez rámikov, zaoblené sklo a kovový rámik
Zdroj: ConceptsiPhone / youtube.com

Za šikovnou prácou stojí dizajnér Imran Taylor, ktorý, ako je vidieť, čerpal detaily z posledných únikov informácií na internete. Tie hovorili o návrate k obľúbenej konštrukcii iPhone 4, avšak s miernymi modernými úpravami, ako napríklad eliminácia bočných rámikov zobrazovacieho panelu. Znamená to, že oblé krivky a unibody konštrukcia z hliníku budú zrejme minulosťou. Na videu nižšie sa objavila verzia Plus vybavená vizuálne rovnakým duálnym fotoaparátom s premiestneným foto senzorom alebo tromi malými konektormi na praktické pripájanie a odpájanie kompatibilného príslušenstva. Niečim podobným je už pomerne dlhý čas vybavený tablet iPad Pro, vďaka čomu vieme použiť šikovnú fyzickú QWERTY klávesnicu. Za pozornosť ale určite stojí aj oblasť po displejom, kde sa pri uzamknutom smartfóne zobrazujú dobre viditeľné ikonky notifikácií

Domov
Zdieľať
Diskusia