Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2016, 11:03
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Reboot fantasy klasiky Highlander sa konečne pohol z miesta. O réžiu sa postará autor Johna Wicka

FILMY A SERIÁLY HIGHLANDER
Uložiť Uložené

Nesmrteľného Connora MacLeoda napokon oživí Chad Stahelski.

Hollywood to s tými rebootmi len tak ľahko nevzdá. Pravdou ale je, že nová verzia Highlandera sa pripravovala už dlhšie (od roku 2008) a naposledy sa hovorilo, že film by mohol zrežírovať Cedric Nicolas-Troyan (The Huntsman: Winter's War) s Tomom Cruiseom v hlavnej úlohe. Zdá sa však, že to všetko je teraz zabudnuté. Nový film vznikne pod dohľadom Lionsgate/Summit Entertainment a na režisérsku stoličku sa posadí Chad Stahelski (John Wick).

Reboot fantasy klasiky Highlander sa konečne pohol z miesta. O réžiu sa postará autor Johna Wicka
Zdroj: 20th Century Fox

„Už od strednej som obrovský fanúšik originálnej série,“ zveril sa. „Pracuje sa tam s fantastickými témami: nesmrteľnosť, láska, identita... a to všetko zabalené v bohatej mytológii.“ Podotkol, že si nevie predstaviť lepšiu látku, ktorá by mu ponúkala príležitosť vytvoriť tak zaujímavé postavy a veľkolepé akčné scény. Highlander z roku 1986 je síce klasikou, ale ak by sa dočkal kvalitného rebootu, určite by sa nikto nehneval. Predsa len, tá mytológia má stále niečo do seba.

V pôvodných filmoch bol hlavným hrdinom Connor MacLeod (Christopher Lambert), nesmrteľný bojovník zo škótskych vysočín. Toho mohol zabiť len iný nesmrteľný - tým, že mu jedným efektným švihom zotne hlavu. Po celé stáročia zúri medzi týmito nadanými ľuďmi neľútostný súboj. Súboj o Cenu, ktorá čaká na úplne posledného nesmrteľného. Uvidíme, do akej miery bude reboot čerpať z pôvodného filmu a či predstaví podobne zaujímavý príbeh.

Domov
Zdieľať
Diskusia