Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2016, 17:32
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Slovenská dráma Únos sa predstavuje ďalšou drsnou ukážkou. Stane sa u nás filmom roka?

FILMY A SERIÁLY ÚNOS
Uložiť Uložené

Kto je vlastne ten, ktorý ovláda a rozhoduje o tom, kto sa ráno zobudí?

Slovenský film pod názvom Únos nám už bol načrtnutý v prvom teaser traileri, no priznáme sa, že sa nám akosi málilo. O to viac nás potešila informácia, že svetlo sveta uzrela nová ukážka, kde sa nám predstavuje Dana Heribana. Ten vo filme stvárňuje postavu inšpirovanú Miroslavom Sýkorom. Pokiaľ neviete o koho ide, nevadí, video vám to jednoznačne odhalí. Ako už isto viete, film nám predstaví mafiánske praktiky na Slovensku v rokoch deväťdesiatych, kedy boli vplyvní ľudia priamo napojení na vládu, čo vyvrcholilo únosom syna nedávno zosnulého prezidenta Michala Kováča. Ten, samozrejme, nebol zadarmo a účty mafii platíme dodnes. 

Čo sa postáv a hereckého obsadenia týka, postavu inšpirovanú Vladimírom Mečiarom si zahrá Maroš Kramár, šéfa tajných Milan Ondrík, ktorý je momentálne chválený za svoju prácu na seriáli Za sklom, prezidentovho syna Juraj Hrčka a osobu inšpirovanú Miroslavom Sýkorom si, ako sme spomínali vyššie, strihne Dano Heriban. Postavu prezidenta stvárňuje Ján Greššo. Popri nich priestor dostanú aj Ingrid Timková, Tomáš Hanák a mnohí ďalší. Film realizuje producent Milan Stráňava a jeho produkčná spoločnosť JMB FILM, koproducentami je RTVS a Česká televízia. Únos vzniká s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu, na čo sme si už u nás za tie roky zvykli. Režíruje Mariana Čengel Solčanská (Legenda o lietajúcom Cypriánovi a Láska na vlásku), pre ktorú ide o poriadny skok v žánri. Snímka príde do kín 2. marca 2017. Dáte jej šancu?

Domov
Zdieľať
Diskusia