Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2016, 10:31
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Buď aj ty súčasťou príbehu a hlasovaním rozhodni, ako skončí dvojdielny film od RTVS

FILMY A SERIÁLY RTVS
Uložiť Uložené

RTVS prinesie interaktívny projekt, pri ktorého rozhodovaní sa potrápiš aj ty.

Už dlho sme sa na našich obrazovkách nestretli so seriálovým/filmovým projektom, ktorý by mohli priamo ovplyvňovať aj diváci. To sa ale zmení už tento pondelok, kedy bude na Dvojke RTVS premiérovať interaktívny film Verdikt, ktorý dáva jeho divákom základnú, no pritom zložitú otázku, je možné ospravedlniť smrť nevinných ľudí záchranou iných nevinných ľudí?

Buď aj ty súčasťou príbehu a hlasovaním rozhodni, ako skončí dvojdielny film od RTVS
Zdroj: RTVS

Predstavte si, že teroristi unesú civilné lietadlo a smerujú s ním k futbalovému štadiónu, plnému ľudí. Armádny pilot lietadlo zostrelí bez rozkazu svojich nadriadených a stojí pred súdom. Argumentom jeho obhajoby je, že síce spôsobil smrť desiatok ľudí v lietadle, ale zachránil tisíce ľudí na štadióne. Je vinný, alebo nevinný? O tom, aký rozsudok by mal padnúť, majú výnimočnú možnosť rozhodnúť samotní diváci unikátneho interaktívneho medzinárodného projektu, a to spolu s divákmi v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a Českej republike. Film Verdikt nadväzuje na divadelné predstavenie nemeckého dramatika Ferdinanda von Schiracha, ktorý je aj spoluautorom scenára. K napísaniu hry ho inšpirovali okolnosti teroristických útokov v New Yorku v roku 2001. Hra mala premiéru v Berlíne minulý rok a publikum priamo v divadle rozhodovalo o vine či nevine majora Larsa Kocha. Zo 130-tisíc divákov, ktorí hru videli, ho len šesťdesiat percent omilostilo, takže rozhodovanie očividne nebude až také jednoduché. 

Hlasovanie bude možné uskutočniť v prvom rade cez SMS. Kto považuje pilota za vinného, pošle na štvorčíslie 6677 správu v tvare V, v prípade neviny musí esemeska obsahovať písmeno N. Jej cena bude rovnaká ako v prípade klasickej správy, ktorú by ste napríklad posielali svojmu známemu podľa cenníka operátorov. Druhou, bezplatnou (čo je pre mnohých zásadné) možnosťou bude hlasovanie na stránkach RTVS, kde vo formulári zvolia, či je pilot vinný alebo nie. Po ukončení hlasovania televízia odpremiéruje diel s verdiktom, ktorý si ľudia vyberú v danej krajine. Je teda možné, že Česi uvidia verziu, kde bude pilot vinný a my zase verziu. kde omilostený. Aby ste sa nebáli, že neviete, ako by vyzerala opačná verzia, sprístupnená bude na webovej stránke televízie. Súčasťou filmového večera bude aj diskusia s Michalom Havranom, ktorej hlavnou témou bude bezpečnosť a hrozby terorizmu. Projektu samozrejme držíme palce a veríme, že sa časom dočkáme nielen dramatického, ale aj zábavného programu, ktorý by bol takpovediac v našich rukách.

Domov
Zdieľať
Diskusia