Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2016, 18:16
Čas čítania 0:00
Marek R.

Je to definitívne. Ruskí atléti nebudú štartovať na LOH kvôli štátom riadenému dopingu

ŠPORT RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Lož má krátke nohy.

Vyzerá to tak, že staré zvyky sa nemenia. Ruskí atléti boli namočení do štátom riadeného korupčného škandálu a dnes bol potvrdený verdikt, že atléti z tejto krajiny nebudú môcť štartovať na letných olympijských hrách v Riu. Potvrdil to Športový arbitrážny súd v Lausanne, ktorý zamietol odvolanie 68 ruských atlétov, ktorí sa postavili proti kolektívnemu trestu od Medzinárodnej asociácie atletických federácií.

Už pred niekoľkými mesiacmi sa prvýkrát vynorili dôkazy o tom, že ruskí atléti boli súčasťou štátom sponzorovaného dopingu a pred pár dňami zverejnil svoju správu k tejto problematike Richard McLaren, kanadský právnik a dopingový vyšetrovateľ, ktorého poverila Svetová antidopingová organizácia WADA. A čo v tejto správe zistil a priniesol?

  • V Rusku najmenej od roku 2010 fungoval komplexný systém na odohrávanie pozitívnych testov do outu, na ktorom bola zúčastnená aj ruská pobočka antidopingovej organizácie
  • spúšťačom malo byť málo medailí a zlé výsledky na OH 2010 vo Vancouveri
  • najneskôr pred olympiádou v Soči bola zavedená nová stratégia, ktorá vymieňala pozitívne vzorky za negatívne
  • priamo sa na tom zúčastňovalo spomínané moskovské antidopingové laboratórium, tajná služba FSB a ministerstvo športu
  • minister športu mal právo veta na to, či sa niektorá pozitívna vzorka vymení za negatívnu
  • celé to má charakter štátom organizovaného, podporovaného a garantovaného systému, ktorý sa týky všetkých súťaží a športov
  • systém sa týkal aj paralympijských športov
  • McLaren taktiež zdôraznil, že pravdepodobne nejde o odhalenie celého systému, ale len jeho časti
Je to definitívne. Ruskí atléti nebudú štartovať na LOH kvôli štátom riadenému dopingu

Dôkazy hovoria teda jasne a proti Rusku sa postavili mnohé krajiny a aj športovci, ktorí chcú férové preteky. Samozrejme, Slováci už stihli odhaliť skutočnú pravdu a vedia, kto za tým všetkým je.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Predsa len, dve ruské atlétky majú šancu pozrieť sa do Ria. Daria Klišinová a Julia Stepanovová dostali výnimku vzhľadom na to, že sa dlhodobo nepodrobovali antidopingovým skúškam na území Ruska, a teda preukázateľne neboli súčasťou štátom chráneného obludného systému.

Domov
Zdieľať
Diskusia