Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2016, 15:20
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Potrpíš si na kvalite aj poriadnych špecifikáciách? 4 špičkové tablety od renomovaných výrobcov

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Niekoľko kúskov pre náročných používateľov.

Aj keď dnešné smartfóny s veľkými uhlopriečkami prebrali tabletom slušné množstvo pozornosti zo strany potenciálnych zákazníkov, stále sa nájdu ľudia, ktorí ich dokážu plnohodnotne využiť. Predsa len, čítať taký elektronický časopis alebo pozerať film na 8 alebo až 10-palcovom displeji je neporovnateľne lepší zážitok, ako keby máme niečo také realizovať prostredníctvom 5,5-palcového phabletu. Používanie tabletu navyše eliminuje potrebu často nabíjať batériu v mobilnom telefóne, takže ak sa budeme chystať o pár hodín vyraziť do terénu, netreba riešiť žiadne pripájanie na nabíjačku, ale stačí iba siahnuť po väčšej a zároveň menej mobilnej alternatíve ležiacej na stolíku obývačky. Niektoré modely preto ponúkajú aj pekne vizuálne spracovanie z prémiových materiálov, no ich cena výrazne prevyšuje bežný štandard, ktorý pre drvivú väčšinu zákazníkov predstavuje ideálnu cenu za tablet. A tu je pár z nich.

Sony Xperia Z4 Tablet

Jeden z najlepších kúskov, aké na pultoch obchodov momentálne nájdete. Model Xperia Z4 Tablet od japonského samuraja Sony ponúka nielen high-tech špecifikácie, ale aj spoľahlivú certifikáciu IP68, ktorá zabezpečí, že prítomný hardvér nepoškodí vplyv tekutín. A to ani počas niekoľkominútového ponoru v hĺbke jeden a pol metra pod hladinou. Konštrukciu tabletu tvorí odolné sklo Gorilla Glass, zadnú stranu kvalitný plast s matným povrchom a boky zase lemuje precízne opracovaný hliníkový rámik. Zobrazovací panel ponúka jemné rozlíšenie (2560x1600 pixelov, 299 pixelov na palec), až 10,1-palcovú uhlopriečku, unikátnu technológiu Triluminos pre lepší vizuálny zážitok či oleofóbny povrch, ktorý sa postará o to, aby neboli vidieť odtlačky prstov. V e-shope nikita.sk nájdete LTE verziu za 659 eur.

Potrpíš si na kvalite aj poriadnych špecifikáciách? 4 špičkové tablety od renomovaných výrobcov
Zdroj: nikita.sk

Samsung Galaxy Tab S2 8"

Kompaktný kúsok od juhokórejského giganta zaujme asi každého, kto preferuje špičkovo spracovanú konštrukciu s naozaj tenučkým profilom. Galaxy Tab S2 8" je tiež vybavený jemným displejom vo vysokom rozlíšení (1536x2048 pixelov, 320 pixelov na palec), pričom má o 2-palce menšiu uhlopriečku ako Xperia Z4 Tablet, čo používateľovi zabezpečí výrazne jednoduchšie prenášanie z jedného miesta na druhé. Tento šikovný tablet so značkou Samsung sa dokonca môže pochváliť krásnym Super AMOLED panelom, ktorý okrem iného vyniká aj výrazne sýtymi farbami. Ďalšiu prednosť predstavuje poriadne vysoký výkon, slot pre microSD karty až do 256 GB, prekvapivo dobrý 8 MPx fotoaparát schopný natáčať Quad HD videá alebo rýchle nabíjanie 4000 mAh batérie. Tablet Samsung Galaxy Tab S2 8" vybavený LTE modulom nájdete v ponuke e-shopu nikita.sk za 479 eur.

Potrpíš si na kvalite aj poriadnych špecifikáciách? 4 špičkové tablety od renomovaných výrobcov
Zdroj: nikita.sk

Samsung Galaxy Tab S2 9,7"

Galaxy Tab S2 9,7" predstavuje mierne väčšiu verziu modelu s 8-palcovou uhlopriečkou bez ďalších výrazných zmien či už v dizajne (hrubšie rámiky) alebo medzi technickými špecifikáciami, kde sa akurát tak nachádza väčšia batéria (5870 mAh). Opäť je teda vo výbave super-tenké telo pozostávajúce i z prémiového hliníku. Zadnú stranu tvorí tvrdšia guma, ktorá pri dotyku pôsobí naozaj príjemne a zároveň zabezpečí, že sa nám tablet len tak nevyšmykne z rúk. LTE verziu tabletu ponúka e-shop nikita.sk za 619 eur.

Potrpíš si na kvalite aj poriadnych špecifikáciách? 4 špičkové tablety od renomovaných výrobcov
Zdroj: nikita.sk

Huawei MediaPad M2 8"

Minuloročný model z Číny za veľmi príjemnú sumu, ktorý je navyše vybavený prémiovým zvukovým výstupom. Ten zabezpečuje audio technológia, za ktorou stojí Harman/Kardon, takže od tabletu Huawei MediaPad M2 s 8" displejom dostanú hudobní nadšenci iba to najlepšie. Zobrazovací panel disponuje stále slušným Full HD rozlíšením a batéria sa zase môže pochváliť až 4800 mAh kapacitou, čo je výrazne viac ako v prípade konkurenčného Samsung Galaxy Tab S2 8". Za zmienku ale rovnako stojí výkonný a zároveň šetrný čipset Kirin 930 od toho istého výrobcu, 8 MPx fotoaparát či 3 GB operačná pamäť RAM, vďaka ktorej bude práca s viacerými aplikáciami bezproblémovou záležitosťou. MediaPad M2 8" nájdete v e-shope nikita.sk za 319 eur.

Potrpíš si na kvalite aj poriadnych špecifikáciách? 4 špičkové tablety od renomovaných výrobcov
Zdroj: nikita.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia