Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2016, 12:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tom Hanks je pilot Sully, ktorý zachránil pristátím na rieke Hudson 155 ľudí. Získa si Clint Eastwood drámou ďalších Oscarov?

FILMY A SERIÁLY CLINT EASTWOOD TOM HANKS
Uložiť Uložené

Úžasný trailer, skvelý Eastwood a ešte lepší Tom Hanks. Rodí sa nám tu ďalšia veľká dráma hodnotná Oscara?

Necelé tri mesiace pred premiérou dorazil prvý trailer pre Sullyho, drámu o kapitánovi Chesleym Sully Sullenbergovi od režiséra a scenáristu Clinta Eastwooda. Clint je skúsený filmár a nový film od neho je vždy očakávanou udalosťou vo svete kinematografie. Skladateľ, scenárista, herec, režisér celovečerných, ale i dokumentárnych filmov a veľká americká osobnosť má za sebou aj menej chválené, príliš patriotické veci, no všeobecne sa zrejme nenájde človek, ktorý by mu odopieral jeho nesporný talent a vášeň natáčať len tie najlepšie filmy. Pred dvomi rokmi nám priniesol American Snipera s Bradleym Cooperom, no a už o pár mesiacov sa dočkáme drámy Sully. Je viac než pravdepodobné, že Clint má záujem získať nejakého toho Oscara. Materiál na to má, Hanks pred kamerou vo vážnej role je veľký bonus, a tak bude všetko zvyšné závisieť na ňom. Podľa prvého traileru však cítime, že by sme sa mohli dočkať bravúrneho filmu. Napätie, emócie, akcia, skvelé herecké výkony, to všetko by malo zdobiť Sullyho.

Nešťastie sa odohralo 15. januára 2009, kedy sa svet stal svedkom „zázraku na rieke Hudson“. Kapitán Sullenberger s ťažko poškodeným lietadlo, ktoré vypovedalo činnosť len minútu po štarte, dokĺzal k ústiu rieky Hudson v New Yorku, pristál s ním priamo na jej studených vodách a zachránil životy všetkých 155 pasažierov na palube. Napriek tomu, že sa vďaka svojim nebývalým schopnostiam stal hrdinom pre širokú verejnosť a médiá, v súvislosti s incidentom prebiehalo vyšetrovanie, ktoré ohrozilo nielen jeho reputáciu, ale aj kariéru. Aj vám sa to vidí povedomé? Nuž, porovnávaniu so snímkou Flight s Denzelom Washingtonom sa asi nevyhneme, no o to viac bude záležať na hereckých výkonoch. Hlavného hrdinu stvárni Tom Hanks.

Odporúčané
10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 25. septembra 2021, 14:30

Vo filme Sully sa okrem iných predstaví aj Aaron Eckhart (Two Face z Dark Knight) ako Sullyho co-pilot a na Oscara nominovaná Laura Linney čoby kapitánova manželka, Lorraine Sullenbergerová. Scenár, ktorého autorom je Todd Komarnicki, je napísaný na motívy knihy samotného Sullenbergera. Premiéra je naplánovaná na 8. septembra.

Tom Hanks je pilot Sully, ktorý zachránil pristátím na rieke Hudson 155 ľudí. Získa si Clint Eastwood drámou ďalších Oscarov?


PS: Clint sa rozhodol nakrútiť snímku Sully s Tomom Hanksom kompletne najnovšími kamerami formátu IMAX. A čo je na tom také divné? Tieto typy kamier sa používajú skôr na natáčanie akčných filmov s kopou CGI (najaktuálnejšie Captain America: Civil War) a to hlavne z dôvodu, že niekoľko desiatok kíl vážiace (o cene nehovoriac) prístroje nie sú práve najtichšie a už vôbec nie stvorené pre film, kde hlavným aspektom budú dialógy. Clint tak dostal upravenú kameru a viete, aký dôvod uviedol pre nakrúcanie touto technológiou? Proste ho fascinuje a chce stále skúšať niečo nové. 

Domov
Zdieľať
Diskusia