Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2016, 1:42
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Google Chrome ako najhoršia voľba pre všetky notebooky. Dopad na spotrebu je obrovský

TECH SAFARI
Uložiť Uložené

Ktorý prehliadač je aktuálne najlepší?

Čím ďalej tým menej ľudí považuje stolový počítač za primárne zariadenie v domácnosti a čoraz viac sa do popredia dostávajú notebooky, predovšetkým tie, ktoré sa špecializujú na dlhú výdrž na úkor vysokého herného výkonu. Predsa len, častokrát zostávajú herné notebooky nevyužité a keď si k tomu prirátate ich relatívne nízku výdrž, získate hneď niekoľko dôvodov pre kúpu prenosného počítača s nízkou váhou. Ak si však chcete vychutnávať papierovú výdrž, potrebujete softvér šetrný pre batériu a už roky sa javí Google Chrome ako veľmi nevhodný prehliadač. 

Microsoft v rámci promovania ich pomerne nového prehliadača ukazuje to, čo je už dlho smutnou pravdou. Hoci Google tvrdil, že vo svojom browseri opravil množstvo chýb, ktoré zaťažovali notebooky viac než bolo vhodné, faktom zostáva, že ich produkt je na samom konci rebríčka šetrenia energie. Pri experimente, v ktorom totožné notebooky prehrávali HD video, vydržal Chrome iba 4 hodiny a 19 minút, zatiaľ čo taký Microsoft Edge až o 70% dlhšie, teda 7 hodín a 22 minút. Samozrejme, fixovať sa iba na prehrávanie videa nie je ideálne, avšak aj graf priemerného používania dokazuje, že sú vhodnejšie alternatívy ako práve Chrome. Microsoft okrem iného prisľúbil, že v prichádzajúcej letnej aktualizácii doplní do prehliadača rozšírenie a opäť o čosi zníži jeho spotrebu. Ktorý prehliadač používate vy? 

Google Chrome ako najhoršia voľba pre všetky notebooky. Dopad na spotrebu je obrovský
Zdroj: www.theverge.com
Anketa:
Ktorý prehliadač používate?
Google Chrome
Safari
Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera
Mozilla Firefox
Iné
Google Chrome
70 %
2694 Hlasov
Safari
7 %
260 Hlasov
Internet Explorer
1 %
40 Hlasov
Microsoft Edge
2 %
96 Hlasov
Opera
7 %
280 Hlasov
Mozilla Firefox
12 %
446 Hlasov
Iné
1 %
47 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia