Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2016, 23:01
Čas čítania 0:00
Marek R.

Payet rozhodol nádherným gólom o výhre Francúzska v úvodnom zápase majstrovstiev Európy!

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Payet má za sebou výbornú sezónu s West Hamom a kvalitné výkony podáva aj v národnom drese.

Dnes oficiálne začalo EURO 2016 úvodným zápasom medzi domácim Francúzskom a Rumunskom. Podstatné informácie o šampionáte sme si povedali v tomto článku a už teda vieš, že v sobotu treba fandiť našim chalanom.

V úvodnom zápase boli jasnými favoritmi Francúzi, ktorých osobne považujem aj za favoritov na celkové prvenstvo, obrana Rumunska bola ale v kvalifikácii pomerne slušná a bolo jasné, že to nebudú mať ľahké. Úlohu lepšieho celku potvrdzovali svojou aktivitou na ihrisku, keď boli nebezpečnejším tímom. Giroud či Griezmann svoje šance najskôr zahodili a po prvom polčase bol stav zápasu ešte nerozhodný.

V polčase druhom už však Francúzsko využilo príležitosť, keď sa po prihrávke Payeta presadil Giroud. Potom však prišiel hlúpy faul Evru vo vlastnej šestnástke a Rumuni dostali možnosť pokutového kopu. Stancu prekonal brankára Llorisa a z ničoho nič bolo vyrovnané. Payet však nadviazal svojím výkonom na výborné zápasy z dresu West Hamu, kde zažil perfektnú sezónu a nebyť zranenia, mohol mať Mahrez vážnu konkurenciu. Keď už sa zdalo, že zápas skončí remízou, Payet sa oprel lavačkou razantne do lopty a brankárovi súpera nedal žiadnu šancu. Francúzi tak hlavne vďaka nemu vyhrali svoj úvodný zápas 2:1 a aj keď sa natrápili, potvrdili úlohu favorita.

Domov
Zdieľať
Diskusia