Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2016, 19:52
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Animované komiksovky od DC, ktoré ťa pripravia na ich nadchádzajúce filmy

FILMY A SERIÁLY ANIMOVANÉ FILMY BATMAN JUSTICE LEAGUE KOMIKSY SUPERMAN
Uložiť Uložené

Nebaví ťa čakanie na filmy? Tieto animáky ti ho nielenže skrátia, ale ešte ťa aj dokonale navnadia!

Už je to takmer rok, čo sme si predstavili prvý diel kreslených komiksoviek zo stajne DC a keďže ich má štúdio spolu s Warner Bros. (vlastník DC) v rukáve ešte mnoho, rozhodli sme sa vám predstaviť novú päticu, ktorou si môžete spríjemniť tie letné dni, kedy počasie bude hrať proti vám. Všetky nižšie spomínané komiksovky vyšli digitálne, takže na kinodistribúciu zabudnite (i keď niektoré by sme si na veľkom plátne rozhodne pozreli a nepochybujeme o tom, že aj vy). Naposledy sme vám predstavili animáky ako Batman: Assault on Arkham, ktorý nám predstavil vznik Suicide Squad (nenechajte sa pomýliť Batmanom v názve, objaví sa, no nezohráva až takú dôležitú úlohu) a aj dnes sa medzi predstavenými nájdu aj také, ktoré by mohli poslúžiť ako predloha pre budúce filmy DCEU (DC Extended Universe). Poďme sa teda na ne pozrieť, možno medzi nimi nájdete aj vás obľúbený. 

Justice League: Doom (2012)

Predpokladám, že na tento článok klikli hlavne tí, ktorí už dávno majú za sebou projekciu filmového Batman v Superman: Dawn of Justice. Pokiaľ si dobre spomeniete, Bruce (Ben Affleck) mal vo svojej jaskyni v počítači informácie o každom budúcom členovi Justice League, s ktorými sa zveril aj s Wonder Woman (Gal Gadot). A prečo ich vlastne Bats zozbieral? Pre ľudstvo predstavuje JL skupinu superhrdinských ochrancov Zeme, no pre Temného rytiera zároveň aj najnebezpečnejších ľudí planéty, ktorí sa môžu kedykoľvek vymknúť spod kontroly. Práve tieto dáta sa ale dostanú do rúk novej hrozby pozostávajúcej zo skupiny najznámejších záporákov pod vedením Vandala Savagea. Tí sa rozhodnú definitívne poraziť Justice League, takže okrem typického humoru sa môžete tešiť aj na epické súboje, guľku z kryptonitu v Supermanovom srdci či súboj Brucea Wayna s Baneom na cintoríne (a verte nám, že už len spôsob, akým sa rozhodol Bane zničiť Batmana, stojí za zhliadnutie snímky). Rozhodne sa nebudete nudiť, aj keď možno niekomu bude vadiť prednosť akcie pred samotnou dejovou líniou. 

Batman Beyond: Return of the Joker (2000)

Vraciame sa dlhých 16 rokov dozadu, kedy na začiatku nového milénia uzrel svetlo sveta animák, ktorý ukázal, ako sa dá obstojne nahradiť starnúci Batman bez toho, aby muselo dôjsť k preobsadeniu hlavnej postavy. Dej nás totiž zavedie do vzdialenej budúcnosti, kedy je z Brucea Wayna starec, ktorý už dávno neoblieka netopierí plášť, ale poskytuje svoje cenné rady mladému Terrymu McGinnisovi. Ten sa rozhodol zasvätiť svoj život bojom proti zločinu po nečakanej násilnej smrti jeho otca kriminálnikmi. Šok ale prichádza v momente, keď sa na scéne objavuje samotný princ zločinu, Joker. Poviete si, že to nie je nič prekvapivé, no musíme dodať, že hlavný Batmanov nepriateľ mal byť v tom čase už rovných 40 rokov mŕtvy, no stále oplýva psychopatickým elánom tak, ako v deň, kedy sa mu Bats postavil naposledy. Zaujímavé je sledovať hlavne rozdiely medzi týmito dvoma generáciami temných rytierov, keďže Terry sa rozhodne neriadi Brucovým heslom zraniť-nezabiť. K tomu pridajme dvojicu legendárnych hlasov Kevina Conroya a Marka Hamilla a dobrý animák je na svete.

Nejde o pôvodný trailer, no tento je oproti nemu omnoho lepší a doprevádzaný hudbou Hansa Zimmera

All-Star Superman (2011)

Super Man umiera. Zase raz tu máme príbeh, v ktorom sa muž z ocele ocitá pred prahom smrti, tentokrát v dôsledku silnej slnečnej radiácie, o ktorú sa postaral už takmer šialený Lex Luthor. Klišé so smrťou tohto hrdinu sa v komiksoch omiela pomerne často a ani tentokrát tu nemáme žiadnu výnimku. Rozdiel je v tom, že Superman neumiera hneď, ale zostávajú mu ešte nejaké tie posledné týždne. A práve počas nich si chce splniť niektoré zo svojich tajných slov, napríklad sa rozhodne odhaliť svoju identitu Lois Laneovej (toto by už veľmi vo filmovom svete nefungovalo). V tom ale Lex oznámi svetu svoj konečný plán na ovládnutie sveta a Superman sa mu tak musí aj napriek slabnúcej sile postaviť. Popri tom ale stretáva viacero svojich nepriateľov, ktorým musí čeliť tvárou v tvár. Jediným negatívom animáku je fakt, že oproti svojej predlohe sa ani trošku nezmenil. V zošitoch ho ale v každom diele na ceste k Lexovi čakal iný záporák, takže celkovo film pôsobí ako zlepenec istých epizódiek. Nudiť sa ale rozhodne nebudete.

Batman: Under the Red Hood (2010)

Jeden z tých animákov, ktorý by sme našli na popredných priečkach obľúbenosti a kvality. Mnoho fanúšikov (vrátane mňa) dúfa, že práve tento príbeh by sa mohol stať predlohou pre sólovku Batmana s Benom Affleckom. Dej príbehu nás po smutnej úvodnej scéne z minulosti zavedie do Gothamu, v ktorom prekypuje zločin. Práve v týchto časoch sa na scénu dostáva tajomný anihrdina Red Hood, ktorý nielenže pozná každý jeden Batmanov krok, ale ešte aj pristupuje k tvrdému trestaniu zločincov smrťou, pretože podľa neho je iba tá jediným spôsobom, ako Gotham vyčistiť od zločinu. V jeho hľadáčiku sa tak ocitá aj samotný temný rytier, ktorý postupne odhaľuje pravdu o onom (ne)známom antihrdinovi. Na scéne sa nakoniec objavuje aj Joker, ktorý prudko otvorí jazvy minulosti. Naozaj kvalitné pozeranie.

Justice League: War (2014)

Nechceme veľmi polemizovať, no myslíme si, že práve táto snímka (komiks) by mohla byť s najväčšou pravdepodobnosťou využitá ako prvý filmový origin Justice League. Príbeh totiž sleduje úplne prvé spojenie Wonder Woman, Supermana, Shazama, Batmana, Flasha, Green Lantherna a Cyborga, ktorí sú nútení spojiť sa proti armáde mimozemšťanov útočiacich na našu planétu. Armádu ale nevedie len tak hocikto. Ide o samotného Darseida, ktorý je skalopevne rozhodnutý definitívne zničiť našu Zem. Naši obľúbení superhrdinovia to ale nemajú také jednoduché, stýkajú sa totiž s odporom, obavami a prenasledovaním svetových vlád, ktoré stále nevedia, či sú pre svet hrozbou alebo jedinou záchranou. Vláčny úvod toho na jednu stranu mnoho vysvetľuje a záver plný explózie možno bude niekomu vadiť, no pokiaľ sa chcete poriadne pripraviť na DCEU, toto je presne ten film, po ktorom treba siahnuť.

BONUS - Batman: The Killing Joke (2016)

Animák síce uzrie svetlo sveta až v auguste, pár dní pred premiérou Suicide Squad, no tvorcovia prisľúbili, že sa presne držali predlohy, o čom svedčí aj rating R (mládeži neprístupné). V perfektnom diele Alana Moora sa v dvoch časových líniách odohrávajú dva najikonickejšie príbehy Batmanovho úhlavného nepriateľa, Jokera. Budeme sledovať prerod muža pracujúceho na púti ako zabávača na najšialenejšieho muža Gothamu a jeho následný pokus o zmyslov zbavenie komisára Gordona. Príbeh poukazujúci práve na to, ako málo stačí k tomu, aby človek zošalel, je vrcholným dielom zo stajne DC, takže pokiaľ máte možnosť dostať sa ku komiksu, rozhodne si ho prečítajte. Garantujeme vám, že sa od neho nebudete môcť odlepiť. Na záver ešte dodám, že pred mikrofón sa v štúdiu dostala dvojica Kevin Conroy čoby Batman a Mark Hamill ako princ zločinu.

To by bolo od nás pre tentokrát všetko. Veríme, že ste v našom výbere našli taký animovaný film, ktorý vás skutočne zaujal a nebudete sa brániť jeho zhliadnutiu. A nevadí, že nie ste teenager, tieto animáky rozhodne nie sú pre deti. Máte v zozname aj svojho obľúbenca?

Anketa:
Ktorý animák by ste si radi pozreli?
Justice League: Doom
Batman Beyond: Return of the Joker
All-Star Superman
Batman: Under the Red Hood
Justice League: War
Batman: Killing Joke
Hlasovať
Justice League: Doom
8 %
65 Hlasov
Batman Beyond: Return of the Joker
8 %
65 Hlasov
All-Star Superman
4 %
29 Hlasov
Batman: Under the Red Hood
13 %
106 Hlasov
Justice League: War
12 %
94 Hlasov
Batman: Killing Joke
54 %
428 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia